Futsal dames Omlandia beginnen voorbereiding met winst.

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De kop is er af voor het nieuwe dames team van Omlandia vr1 toen werd namelijk de eerste ontmoeting in de voorbereiding gespeeld waarbij de Heracliden dames 1 de tegenstander was.

Door de afwezigheid van Laureen Afman en Sabine Jansen werd de hulp ingeroepen van Kayleigh Bronsema waarmee het aantal beschikbare dames voor deze avond op zeven kwam te staan en de ploeg in de volgende opstelling begon. Goal: Bos, verdedigers: Huitema, Bijman en Bronsema, aanvallers: Riemersma, Spriensma en aanvoerder de Jonge. Omlandia begon sterk aan het duel en na twee minuten spelen wist José de Jonge een penalty te verdienen nadat zij werd neergehaald door de keeper. De daarop gegeven strafschop werd door José de Jonge zelf onberispelijk ingeschoten waardoor de Omlandianen een vroege voorsprong konden noteren.

De daarop volgende 10 minuten waren onrustig te noemen waaruit De Heracliden door een tegentreffer van kon profiteren en langszij kwam. Dit was het teken voor Omlandia om zich te herpakken.  Kort na de tegentreffer wist Paula Riemersma prachtig aan haar directe tegenstander te ontsnappen en José de Jonge te bereiken die met haar 2e treffer Omlandia wederom op voorsprong schoot.

Het werd tijd om verder afstand te nemen van de Heracliden en dat gebeurde toen de Jonge ditmaal tweemaal de aangeefster was, eerst wist Huitema de 3-1 binnen te werken en even later was het Spriensma die via een prachtige combinatie wist af te ronden. Met 4-1 werd de rust in gegaan en wou men via een goede organisatie op zoek naar een verdere goede score.

Jildau Huitema had haar plaats gevonden achterin en kon meerdere malen vanuit die positie gevaarlijk het veld oversteken, na circa 5 minuten noteerde zij met een individuele actie de 5-1. Riemersma wist in het verloop van de 2e helft de show te stelen en noteerde maar liefst 4 treffers op rij waardoor uiteindelijk een 9-1 einduitslag op het bord kwam te staan. Een sterk begin van de voorbereiding als collectief, volgende week vrijdag reist men af naar Leek voor het oefenduel met Nieuw Roden 1 dat in de Hoofdklasse uitkomt. Dan zal Sabine Jansen de plaats van invaller Kayleigh Bronsema weer innemen.