Nieuwsbrief Kids United juli 2014

Geschreven door Margriet Kukler op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De laatste nieuwsbrief van Kids United voor de zomerstop is weer uit met alle activiteiten die de Kids samen met de begeleiders in de achtrerons liggende drie maanden hebben beleeft.


kids


Leekster Eagles

Vrijdagavond 19 april waren we te gast bij Leekster Eagles. De zaalvoetballers uit Leek schonken het geld ( ruim € 300,00) van de verloting aan Kids United. Er waren plannen voor een benefietwedstrijd. Dit bleek toch lastiger dan gedacht. Daarom werd er een andere actie bedacht met een mooi resultaat

Duitse jeugd op bezoek

Zaterdag 19 april kregen wij Blau Weiss Ramsloh op bezoek. De eerste contacten ontstonden op een zaaltoernooi in Papenburg. De dag begon met een rondleiding door de Euroborg om vervolgens een wedstrijdje te spelen tegen elkaar bij Potetos. Vervolgens mocht de groep, van ca. 30 personen, eten in de McDonald`s aan het Sontplein. Het was voor de Duitse E-pupillen een dag om nooit te vergeten.

V.V. Harkstede zet zich in voor Kids United

Zondag 20 april werd er een bijzondere wedstrijd gespeeld in Harkstede. De oudste jeugd van ons speelde een wedstrijd tegen de C1 van V.V. Harkstede, op een groot veld. De C-ers speelden wat ingehouden zodat het voor Kids United ook leuk was. Na afloop werd er een cheque aangeboden van ruim 300 euro.

Activiteiten in de meivakantie

In de meivakantie konden de kids zich opgeven voor twee activiteiten, Beachvoetbal en gamen.

Dinsdags werd er in Binn`pret beachvoetbal gespeeld en vrijdagmiddag was er een Fifa-toernooi in bioscoop Wolff (Euroborg) Dit werd aangeboden door Melvyn Wolters van M&A Live Gaming. Een prachtig goed georganiseerd toernooi voor onze jeugd. Een aanrader voor iedere voetbalvereniging.

Footgolf in Stadspark

Woensdag 21 mei werd er footgolf gespeeld in het stadspark, aangeboden door Jaap Urban van Urban Events. De kids genoten van dit spel dat dwars door het stadspark ging. Ook dit is een aanrader voor voetbalteams. Met twee ballen minder (in de vijver) werd deze fantastische middag afgesloten.

Margriet bijzondere vrijwilliger tijdens RUG 400

Margriet Kukler werd 23 mei in het zonnetje gezet door de Rijksuniversiteit Groningen. Uit handen van Mark Tuitert (ex-schaatser) kreeg Margriet bloemen en een oorkonde ondertekend door Elmer Sterken, Rector Magnificus van de Universiteit. Margriet zet zich al 11 jaar vrijwillig in voor Stichting Kids United. De jarige RUG vond dit een reden om Margriet uit te roepen tot bijzondere vrijwilligster. Niet alleen de RUG maar ook alle kids en ouders waren het hier volledig mee eens!

Keepertraining

Woensdagmiddag 28 mei werd er keepertraining gegeven door trainers die ook bij FC Groningen de training verzorgen. John van Rotterdam en Henk Ritsema gaven 8 keepers van Kids United een training en leerden hoe het doel te verdedigen. 4 D-junioren van FC Groningen assisteerden de trainers. Ook voor deze jeugd erg leuk en leerzaam om met onze kids te trainen. Na afloop was Sandro (lichamelijk gehandicapt) helemaal stuk. Het wordt wel eens vergeten, maar ook dit is Topsport!!

Dat de training niet voor niets is geweest werd de dag daarna al bevestigd. Hielke Exoo werd na afloop van een toernooi in Winschoten uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

Jeugdvoetbal dag

Zaterdag 31 mei werd er voor de KNVB beker gespeeld door 3 teams tijden de Noordelijke jeugdvoetbal dag. Een tweede plek voor de pupillen. Bij de junioren werden Kids United 1 & 2 respectievelijk 3 en 2 van de 11 teams. Een mooi resultaat en een gezellige dag.

Almelo, Appingedam en Uithuizen op één dag

Zaterdag 7 juni werd er in 3 plaatsen gevoetbald. In Almelo werd het toernooi van ON Almelo gewonnen door de junioren. Ook in Appingedam een mooi resultaat. De pupillen mochten meedoen aan het Damster Jeugdtoernooi in een poule met E-pupillen. Er werd zelfs 2x gewonnen!! In Uithuizen werd gevoetbald tegen de NOVO en een team van het Martiniziekenhuis. Deze dag stond in het teken van het goede doel, Stichting Dappere Dochters.

Toernooi V.V. Gruno

Zaterdag 14 juni mochten we van V.V. Gruno meedoen aan het jeugdtoernooi. Samen met Asser Boys en Blauw Wit`34 werd er in een poule een dubbele competitie gespeeld. Mooi dat Gruno aan ons denkt en dat we mogen aansluiten bij hun jeugdtoernooi.

Teamfoto

Woensdag 18 juni werd de officiële teamfoto gemaakt in de Euroborg. Ruim 90 (!) kids op de foto voor de nieuwe presentatiegids. Het viel niet mee om ze allemaal tegelijk naar de lens te laten kijken. Maar het resultaat viel niet tegen. Vanaf 1 augustus te zien in de presentatiegids.

Afsluiting seizoen 2013 / 2014

Woensdag 2 juli werd het seizoen feestelijk afgesloten op Sportpark Het Noorden. Samen met de studenten van Dizkartes (o.a. financiële ondersteuning) werd er gevoetbald. Een verassende versterking voor Kids United. FC Groningen-spelers Maikel Kieftenbeld en Michael De Leeuw verschenen in voetbaltenue om de hele middag mee te voetballen. Wat een betrokkenheid!! Klasse!

Vervolgens een aangeboden optreden van Bjorn Boes (BB Freestyle) Bjorn had nog twee luchtkussens meegenomen waarmee de kids zich kostelijk vermaakten. Na afloop van deze show kregen alle kids een bal, aangeboden door Theo van Alst van www.bandengroepnoord.nl Theo genoot van de reacties van de kids. Geweldig!

Er werd afgesloten met een barbecue, volledig verzorgd door Ambachtelijke slagerij Menno Knot uit Zuidhorn. Menno is al jaren sponsor van Kids United en bood de barbecue aan tegen een gereduceerd tarief.

We kunnen weer terugkijken op een geweldig seizoen en wensen iedereen een hele fijne vakantie!