Een bijzonder afscheidsduel in Roodeschool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Morgen, zaterdag 14 juni nemen Willem en Klaas Duinkerken, Daniel Wezeman en Roy Reininga afscheid als voetballer van het eerste elftal van Corenos. Voor het drietal Klaas Duinkerken, Daniel Wezeman en Roy Reininga lagen zware blessures hier aan ten grondslag. Voor doelman Willem Duinkerken waren privéomstandigheden, zoals het volgen van een zware cursus voor zijn werkgever, reden om de keepershandschoenen en voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Corenos1


Om 15. 45 uur staat er op het sportcomplex van Roodeschool een bijzonder duel op het programma. Een duel waarin er van vier spelers afscheid wordt genomen die samen ruim 1000 duels voor Corenos hebben gespeeld. Vier voetballers die alles bij Corenos hebben meegemaakt en nu door hun voetbalvrienden zullen worden ‘uitgezwaaid.’ Het eerste team van Corenos zal zijn opwachting maken tegen een team van spelers waar het viertal goede herinneringen aan heeft maar die nog niet bekend gemaakt zijn.

Waar het voor Roy Reininga, Daniel Wezeman en Klaas Duinkerken het laatste ‘kunstje’ op niveau is geldt dat niet voor Willem Duinkerken. De doelman is namelijk geselecteerd voor het RWE Team dat het op voor hem bekend terrein tegen FC Groningen zal opnemen.

‘Nog twee keer alles uit de kast’’, waren Willem zijn woorden toen ik hem sprak op het 1e Maran-Karlijn Toernooi. ‘Ik geef nog twee keer alles wat ik heb. Nog twee keer wil ik mij goed laten zien en dan nam ik op een manier afscheid zoals ik mij dat altijd beloofd heb.”

Dat op een mooie manier afscheid nemen zal ook van toepassing zijn op Roy, Daniel en Klaas. Het trio dat, gezien het afscheidsduel wat er voor hen georganiseerd wordt, binnen Corenos zeer geliefd en daarom ook een  waardig afscheid afscheid zal krijghen van de voetbalvereniging uit Roodeschool.