Futsal dames Omlandia in het nieuw

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Het nieuw te vormen dames futsalteam van Omlandia is afgelopen vrijdag in Loppersum in het nieuw gestoken. Sponsor PB VOS Installatieburo werd bereid gevonden de dames te voorzien van prachtige witte tenue’s die geheel naar eigen wens mochten worden samengesteld. Een aantal weken eerder waren de dames allen al voorzien van nieuwe tassen van sponsor W.Siersema Boxverhuur.
image-2014-06-02 2

Het damesteam dat onder leiding staat van coach Wichard Slagter heeft de laatste weken tal van oefenwedstrijden gespeeld tegen bekende tegenstanders uit de regio en stad Groningen. Tot zover werden alle oefenduels in winst omgezet en waren ook de in de 1e klasse uitkomende dames van Exstudiantes een maatje te klein voor de talenten uit Ten Boer.

Het team bestaat voorlopig uit een vijftal dames en is voor aanvang van de competitie nog op zoek naar versterkingen. Laureen Afman is de enige die uit het oude futsalteam van Omlandia is overgekomen en moet met de nodige ervaring als steunpilaar de achterhoede dienen en de aanvallers ondersteunen. Sabine Jansen die bij Hunsingo haar kunsten op het veld vertoont, is de andere verdediger naast Afman, die helaas nog maar tot een wedstrijd is gekomen maar straks helemaal klaar zal zijn om er een solide verdediging van te maken.

Paulien Riemersma is aanvaller van beroep en voetbalt op het veld voor de A-jeugd van Oranje Nassau. Deze dame is geboren voor het zaalvoetbal en is werkelijk een pareltje in de zaal. Met vele sleepbewegingen en fraaie goals gaat zij zorgen voor attractief voetbal.

Danielle Spriensma is de tweede aanvaller in deze lijst, flankspeler op het veld bij Middelstum/KRC en in de zaal een ijverige dame die niet bang is om meters af te leggen, en daarnaast altijd haar goaltje meepikt.

Jose de Jonge is de aanvoerder en aanvalsleider van de selectie. De Jonge was afgelopen seizoenen op het veld als goalgetter bij de Pelikanen actief en maakt komend seizoen de overstap naar Oranje Nassau. Komt met haar techniek uitstekend uit de verf in de zaal en staat met haar gouden linkerbeen garant voor veel goals.

Naast dit gouden vijftal word geprobeerd de selectie met minimaal 2 dames te versterken waarbij er al enkele contacten zijn gelegd via de bestaande selectie. indien nodig zou een beroep gedaan kunnen worden uit speelsters van het andere nieuw te vormen futsal dames team van Omlandia. Naast de presentatie van de nieuwe shirts werd in de Boshal te Loppersum ook nog een oefenpartij tegen de velddames van Noordpool afgewerkt die in een 9-4 overwinning werd omgezet. Voor vrijdag 6 juni staat de voorlopig laatste oefenpartij gepland en zullen de dames tot half Augustus geduld moeten hebben wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen.