Bedrijvenvoetbal Bedum viert 25-jarig jubileum

Geschreven door Robert Smit op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op 20 en 21 juni viert het Bedrijvenvoetbal Bedum haar 25-jarig jubileum. Twee dagen gevuld met goed voetbal en een mooi feestprogramma. 

image001

Het toernooi kent zijn oorsprong in een voetbalwedstrijd tussen een stel jongeren die bij de plaatselijke discotheek ellende schopten en de Rijkspolitie. De wedstrijd was zo’n succes, dat hij herhaald werd. De tweede keer speelden het gemeentehuis, de DOMO, Fame en de Rijkspolitie tegen elkaar. De derde editie kende twaalf deelnemers en een programmaboekje. Anno 2014 is er een wachtlijst voor deelname: met dertig deelnemers zit het toernooi vol.

Dit jaar strijden dertig deelnemers  om de eer en de wisselbokaal. De eerste teams trappen af op vrijdag 20 juni om 18.00 uur.  Het programma op zaterdag start om 12.00 uur. De finale begint om 19.00 uur, de toernooiwinnaar zal rond half acht bekend zijn. 

Feestavonden

Het Bedrijvenvoetbal werd in de loop der jaren meer dan alleen voetbal. De muzikale omlijsting op de vrijdag- en zaterdagavond maakt het een evenement van formaat. Ook wat betreft artiesten wordt er uitgepakt tijdens dit jubileum. Met op vrijdagavond Hollands Verdriet en X-Static Live (bekend van vorig jaar) en op zaterdagavond: Melrose, Jeroen van de Boom en Ali B met twee mystery guests. Locatie van het feestprogramma is dit jaar Sporthal de Beemden. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij ODN Tankstation en Primera De Gele Klap, of online te bestellen: www.bedrijvenvoetbal.com.