SV Bedum F1 speelt geen 'kluitjesvoetbal'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor Sven Pijper was dooe een verhuizing het kampioensduel van SV Bedum F1 tegen de F1 van SJO Hunsingo/Viboa zijn laatste in de kleuren van SV Bedum. De jonge aanvaller luisterde het met 9-0 gewonnen duel op met maar liefst drie treffers en werd daarom ook verkozen tot ‘ man of the match’.                        vga SV20Bedum20F1202013-2014

 Achterste rij:GertJan Hageman, Jarno Hoving, Bert van der Veen, Chris Slager
Middelste rij: Bart Ludwig, Jarno van der Veen, Yorick Walraven, Ryan Hageman.
Voorste rij: Mart Slager, Stefan van der Wijk, Sven Pijper, Roy Leicester

Voor de F1 van SV Bedum stond er zaterdagmorgen een belangrijke wedstrijd op het programma. In de derby tegen Viboa/Hunsingo F1 kon het namelijk kampioen worden. De heenwedstrijd had de Bedumer/brigade al een ruime zege opgeleverd zodat er optimistische geluiden in het kamp van de Bedumers te horen waren.

Geluiden die nog wel een beetje getemperd werden door trainer Gert Jan Hageman die zijn pupillen er op wees dat ze lekker moesten gaan voetballen en dat ze er vooral plezier in moesten hebben. Verder kregen de boys te horen dat ze als aanstaande kampioenen op het hoofdveld mochten spelen. Een mooi gebaar van de jeugdafdeling die het team daar al een leuk cadeautje mee gaf.

Een zonovergoten sportpark in Bedum was zaterdag het strijdtoneel voor het duel tussen de beste F-junioren van Bedum en Winsum. Veel publiek langs de lijn zorgde voor een sfeervol gebeuren waarbij de voetballers van beide teams hun uiterste best deden om de toeschouwers te vermaken.

Na ongeveer zeven minuten in de eerste helft kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Een prima aanval over de rechtervleugel via Roy Leicester bracht de bal bij Mart Slager die de eerste treffer achter de Winsumer-doelman schoot. Even later was Ryan Hageman verantwoordelijk voor de 2-0. De aanvallend ingestelde verdediger kwam weer eens goed mee op en wist een prima pass van Stefan van der Wijk keurig binnen te schieten.

De combinatie uit Winsum kreeg het nu echt lastig want even later verscheen doelpunt nummer drie op het scorebord. Waar hij bij de eerste twee goals bij de voorbereiding was betrokken was Roy Leicester nu het eindstation in een goed lopende Bedum-aanval door de bal beheerst in het doel te schuiven.

De 4-0 kwam tot stand door een droge knal van Sven Pijper en vlak voor het rustsignaal soleerde Roy Leicester nogmaals door de verdediging van de Winsumers en tekende de ruststand van 5-0 aan.

In de rust vonden Gert Jan Hageman en de overige begeleiders, Chris Slager, Jarno Hoving en Bert van der Veen, dat er prima gevoetbald werd. Een constatering die absoluut terecht was omdat vanuit het publiek dezelfde geluiden te horen waren.

In de tweede helft werd er door de F1van keeper gewisseld. Rutger Faber mocht nu even voetballen en de kleinste man van het team, Roy Leicester, wilde wel op ‘kiep’.

Veel veranderde er in de tweede helft niet want SV Bedum F1 was ook nu duidelijk de betere ploeg. De Winsumers werden steeds meer in de verdediging gedrukt en het duurde daarom ook niet lang voordat de 6-0 werd gescoord. Een goal van een van de onopvallende spelers in het team die daarom juist zo belangrijk zijn. Bart Ludwig is een type voetballer die je mist als ze niet aanwezig zijn. Een type 'daar zijn waar ze nodig zijn' en zich daar incidenteel met een doelpunt voor belonen zoals nu in het kampioensduel gebeurde.

Na de 6-0 werd het ‘partytime’ voor Sven Pijper. De afscheidnemende Sven begon steeds beter te spelen en bekroonde dat met doelpunt nummer 7 en 8 voor zijn ploeg. Goals die bijna identiek tot stand kwamen. Bijna vanuit stand in een keer uithalen is niet veel F-pupillen gegeven maar wat Sven wel bezit. Natuurlijk gaat het weleens mis maar zaterdag was het in totaal drie keer raak.

Na het ‘doelpuntenfeestje’ van Sven sloot Mart Slager de rij van scorende spelers door vlak voor het eindsignaal van een prima fluitende Bert van der Veen de 9-0 op het scorebord te schieten.

Zo werd het dus een kampioenswedstrijd die eindigde in een ruime 9-0 overwinning voor SV Bedum F1die ik in het najaar en voorjaar regelmatig heb zien spelen. Een negental F-junioren die ik door het seizoen heen beter heb zien worden. Iets waar de begeleiders Gert Jan Hageman, Chris Slager, Jarno Hoving en Bert van der Veen alle credits voor verdienen.

De energie die het viertal in het team heeft gestoken heeft zich namelijk uitbetaald. Niet alleen omdat het winnaar van de najaarscompetitie en kampioen in de voorjaarscompetitie werd maar omdat spelertjes individueel en als team beter zijn geworden. Vaak wordt gezegd, F-pupillen is ‘kluitjevoetbal’. Dat is iets waar we het voetbal van SV Bedum F1 echter tekort mee zouden doen. Ik heb dat in alle duels dat ik Rutger, Jarno, Yorick, Ryan, Mart, Stefan, Sven, Roy en Bart heb zien voetballen namelijk niet een keer gezien en dat is in een compliment waard voor de spelers en begeleiders.