SV Bedum-zaterdag als een 'brandweer' de nacompetitie in

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Dat SV Bedum-zaterdag in de nacompetitie terecht zou komen hing het team bijna het hele seizoen als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Maar dat het een nacompetitie zou worden om promotie naar de hoofdklasse had niemand in Bedum op gerekend.
svBedum

SV Bedum-zaterdag wist zijn vijf laatste duels te winnen wat er voor zorgde dat de Bedumers zich mogen opmaken voor een drieluik waarin de ploeg een plaats in de hoofdklasse kan veroveren. Een regelrechte sensatie mag het kunststukje van SV Bedum-zaterdag wel genoemd worden want waar de ploeg het hele seizoen net boven of net onder de streep stond ging het aan het eind van het seizoen opeens als een ‘brandweer’.

Vijftien punten uit de laatste vijf duels zorgde dat de derde periode bij de Bedumers terechtkwam en die daardoor zaterdag het nacompetitietoetje mogen openen met een thuisduel tegen NSC uit Nijkerk. De ploeg uit Gelderland beëindigde het seizoen als vijfde maar pakte wel de eerste periode in 1D Oost.

Dat zorgt er dus voor dat NSC, dat in zijn laatste vijf nog een punt binnen sprokkelde op bezoek komt in Bedum, waar het team van interim-trainer Remy van der Wal klaar voor de confrontatie zal zijn. De ploeg en Van der Wal hebben namelijk niets te verliezen en kennen daarom niets van druk van het moeten presteren. Alles wat er aan winst gebeurt, is meegenomen aldus Remy van der Wal die alleen naar het sportief aspect wilde kijken. ‘Nu we ons voor dit toetje hebben geplaatst hebben gaan we er ook vol voor. We gaan niet een nacompetitie met het idee van laten die andere twee het maar uitzoeken. Natuurlijk weet ik ook wel dat we geen favorietenrol hebben maar dat waren we in onze laatste competitieduels ook niet. En wie weet, zet de flow zich nog twee wedstrijden door en gaan we als stuntploeg de hoofdklasse in. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en het gewoon per wedstrijd bekijken. Dat hebben we de laatste duels ook gedaan en dat heeft ons geen windeieren gelegd.”