Farmsum door verlies tegen VVK in acuut degradatiegevaar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onder slechte weersomstandigheden werd gisteravond het duel tussen VVK en Farmsum gespeeld. Het duel, dat zondag niet gespeeld werd omdat de Farmsumers geen representatieve selectie in het veld konden brengen, eindigde in een 6-3 overwinning voor de thuisclub wat betekent dat Farmsum tot minimaal het spelen van de nacompetitie is veroordeeld.
voetballl

Waar Farmsum zondag nog wegbleef voor het duel tegen VVK kwam de ploeg gisteravond wel naar sportpark ‘Het Noorden. Honderd euro en drie wedstrijdpunten minder had de actie van zondag de Farmsumers ‘opgeleverd’ want dat was de straf die de KNVB had opgelegd.

De wedstrijd van gisteravond stelde volgens VVK-speler verder niet veel voor want na een 3-1 ruststand werd het uiteindelijk 6-3. ‘Het was eigenlijk een rustig duel. Er gebeurde eigenlijk niets waar je van kon zeggen, dat heeft nog met voorgaande gebeurtenissen te maken. Er was ook een prima scheidsrechter door de bond aangesteld en die heeft eigenlijk geen enkel probleem gehad. Ik had dat eerlijk gezegd ook wel verwacht want het enige wat wij wilden was sportieve wijze revanche nemen. Gewoon in een normaal duel revanche nemen voor alles wat er na het duel in Farmsum allemaal over ons gezegd en geschreven is. Dat is ons gelukt en verder moeten we het maar niet groter maken dan het is. We hebben met 6-3 gewonnen en dat is wat we wilden, de punten in eigen huis houden. En verder moeten we hier als VVK ook lering uit trekken want een seizoen als dit moet je als vereniging niet willen. Daar moeten we goed van doordrongen zijn want dit gaat helemaal nergens over.”

Dat de punten in Groningen bleven heeft er voor gezorgd dat Farmsum nu opeens weer in acuut degradatiegevaar is terechtgekomen. De ploeg van Douwe Maat staat namelijk nog maar een punt boven FVV. Waar de Farmsumers op 15 punten stonden zijn daar door de drie punten aftrek twaalf van overgebleven.

FVV staat met 11 punten nu nog laatste en speelt zondag het uitduel tegen VAKO. Farmsum speelt zondag thuis tegen Zevenhuizen dat, zo viel in een verslag te lezen, met een bus vol supporters naar Farmsum komt. Dat zal niet zijn om hun favorieten te zien verliezen dus wat dat betreft kan de thuisploeg zijn borst nat maken.