Dames VAKO op randje van Kampioenschap

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van VAKO liggen op kampioenskoers. Dat is een conclusie die getrokken mag worden nadat de ploeg van René Kaper en Bjorn Tooren op woensdag 30 april en zaterdag 3 mei als winnaar uit de strijd tegen de dames van Angelslo en Asser Boys was gekomen.
vako
Woensdag 30 april werd het duel tegen de reserves van Angelslo gewonnen en volgens trainer René Kaper. ‘Het tweede team van Angelslo bestaat uit veel oud eerste elftal speelsters. Vrijwel zonder uitzondering zijn dat dames met een goede techniek, een goed spelinzicht en een grote drive om te willen scoren. Met veel inzet, een goede concentratie en goed voetbal wisten we het duel echter toch met 4-0 te winnen.”

Enkele dagen later, op zaterdag 3 mei, stond het uitduel tegen de reserves van de damesafdeling van Asser Boys op het programma. Een moeizaam duel volgens Kaper die dat aan diverse factoren weet. ‘Het kan door de spanning zijn gekomen of omdat het kampioenschap dichterbij komt maar het was niet goed wat we in Assen lieten zien. In het thuisduel wonnen we nog gemakkelijk van deze tegenstander maar nu werd het uiteindelijk een magere 0-3. Na zeven wedstrijden hebben we nu de onwaarschijnlijke score van 21 punten, 34 voor en 2 weten te realiseren. Met nog drie wedstrijden te gaan moet het wel heel raar lopen wil ons het kampioenschap nog ontgaan. Aanstaande zaterdag kan de beslissing al vallen in het uitduel tegen GOMOS.”