Een update van Omlandia 8

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een update van Omlandia 8 de prestaties na de winterstop. Zo mogen we het verslag van Wichard Slagter samenvatten. Een verslag over een seizoenshelft met winstpartijen, twee nederlagen en een pot in een vervelende sfeer.
OmlandiaA


Het seizoen hervatte zich in 2014 met een uitwedstrijd op 10 januari in Haren tegen Oranje Nassau, aanvoerder Kavanagh ontbrak maar wel kon Omlandia rekenen op nieuwkomer Jasper Dijk die de gelederen is komen versterken. Zonder sprankelend spel werd ON op een 3-6 nederlaag getrakteerd met oa een goal en een assist van nieuweling Dijk.

Op 7 februari stond het treffen met Usquert gepland in Uithuizen en daar was sprake van een groot kwaliteitsverschil, Omlandia gaf circa 50 minuten voetballes aan de Usquerders en kwam uiteindelijk op een 1-23 overwinning uit, mede door 8 treffers van Kavanagh en 6 van K. De Jong.

Een maand later op 8 maart mocht weer eens worden aangetreden in thuishaven de Tiggelhal e wel tegen de Pelikanen 1. Omlandia nam tijdig een 2-0 voorsprong maar moest op slag van rust toch de gelijkmaker toestaan. Na rust werd een 2-3 achterstand uiteindelijk door K. De Jong met zijn winnende 4-3 weggepoetst.

Doordeweeks op 18 maart stond de topper in en tegen Bedum op het programma, Omlandia kende een droomstart en kwam vroeg op 0-3. In het verloop van de wedstrijd vielen de doelpunten over en weer maar wist Omlandia de wedstrijd met 5-8 winnend af te sluiten.

Op 28 maart was Winsum 10 te gast in Ten Boer, met een ontketende Kavanagh die 7 treffers voor zijn rekening nam werd een simpele 12-2 overwinning geboekt op de nr 4 uit de competitie.

Een week later op 4 april stond een late uitwedstrijd in Delfzijl op het programma, in een hele vervelende sfeer waarin meerdere ongerechtigde spelers waren opgesteld door Oosterhoek liep Omlandia tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan. De heren van Oosterhoek waren met 6-4 te sterk.

In de zelfde hal stond een week later de confrontatie met koploper Delfzijl op het programma. Nu de sfeer wel goed was bleek Omlandia de klap van afgelopen week nog niet te boven te zijn en werd wederom in Delfzijl verloren. Ditmaal was Delfzijl terecht de winnaar met een 5-2 uitslag.

Op 18 april was Madjoe te gast in Ten Boer, het klasse verschil was te groot en Omlandia wist met 18-4 de stadjers opzij te zetten. Pouwels 5 en Kavanagh 6 hadden een groot aandeel in deze ruime overwinning.

Een week later op 25 april mocht worden vertrokken naar Winsum voor de ontmoeting met hun 6e team. Na een te lage voorsprong van 0-2 in de rust werd uiteindelijk een simpele 0-9 overwinning geboekt met vele verschillende doelpuntenmakers.

Voor komende vrijdag 2 mei staat weer een topper gepland tussen de nr 2 en 3. Omlandia ontvangt dan Bedum in de Tiggelhal Ten Boer.