Zelfs scheidsrechter kan overwinning Potetos 9 niet voorkomen.

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De diesel Potetos 9 lijkt na 18 wedstrijden eindelijk op gang te zijn gekomen. Ging het in het begin van het seizoen allemaal wel erg moeizaam, uit de laatste drie wedstrijden zijn maar liefst 7 punten behaald. Afgelopen vrijdag moest Drs. Vijfje 38 er ook aan geloven namelijk. In de ACLO-hal op het Zerniketerrein werd ten opzichte van een week eerder met een ietwat gewijzigde selectie aangetreden. Willard Havinga was dit keer net als zijn broer Tom afwezig en Jaap Dijkema besloot op vrijdagmorgen de voorkeur te geven aan het gerstenat in plaats van mee te spelen. Gelukkig was Robert Freese al eerder toegevoegd aan de selectie, waardoor Potetos 9 toch met een zeer acceptabele selectie kwam opdraven.
potetos

 Aangekomen in de sporthal moet je altijd maar afwachten op welk veld er gespeeld wordt. Eenmaal in de goede hal aangekomen bleek tegenstander Drs. Vijfje 38 nog maar over vier spelers te beschikken, maar dat werd uiteraard opgelost door spelers van andere teams te lenen. Scheidsrechter van dienst was dhr. Wildeboer, die er al een wedstrijd op had zitten. En het werd ons direct duidelijk met wat voor iemand we te maken hadden. Bij de overhandiging van het wedstrijdformulier en de daarbij behorende spelerspassen zei Wildeboer: "Wat mot ik daar mee? Ik controleer geen spelerspassen, dus neem die passen maar weer snel mee." Toch een vreemd voorval van iemand die afgevaardigd werd door de KNVB. Later in de wedstrijd zou echter blijken dat dhr. Wildeboer er voornamelijk zijn eigen regels op na houdt, maar daarover later meer.

 Toen de arbiter de wedstrijd liet beginnen opende Potetos 9 direct de aanval. Kansen werden direct gecreëerd en de thuisploeg begon weel heel erg onrustig, duidelijk geen ingespeeld team. De scherpte bij Potetos ontbrak echter om op een snelle voorsprong te komen, terwijl doelman Kiers niet echt aan het werk gezet werd in deze fase. De druk op het doel van de gastheren bleef hoog en een eerste doelpunt kon ook niet uitblijven voor Potetos. Ronald Werkman was dan ook degene die de trekker overhield en de 0-1 liet noteren. Een meer dan terechte voorsprong voor Potetos 9, dat liet zien een plekje op de ranglijst te willen stijgen. Het was namelijk zo dat bij een overwinning op Drs. Vijfje 38 beide ploegen stuivertje zouden wisselen op de ranglijst. Siebrand Dijkema was de volgende die zijn voeten liet spreken, want al snel werd de voorsprong verdubbeld. Vanaf dat moment ging Drs. Vijfje wat meer gas geven en werden wat speldenprikjes uitgedeeld. De sterspeler met nummer 45 dacht echter voornamelijk aan zichzelf en zag zijn medespelers voortdurend over het hoofd. En als men al gevaarlijk werd wist doelman Kiers zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant bleef Potetos gevaarlijk en dat zorgde er voor dat de voorsprong nog groter werd door Marcel Mulder, de manier waarop moet maar snel vergeten worden, want over geluk mocht men op dat moment niet klagen. En omdat Drs. Vijfje het net niet wist te vinden werd er gerust met een meer dan terechte 0-3 voorsprong.

 De tweede helft begon en dat was voor scheidsrechter Wildeboer hét moment om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Vanuit het niets nam hij de ene na de andere vreemde beslissing en stuurde hij om de haverklap een speler van Potetos om onduidelijke redenen het veld uit. Eerst was het Siebrand Dijkema die geel kreeg en twee minuten mocht gaan zitten, terwijl later Bas Bous een vrije trap niet op tijd nam en daarvoor dus ook maar geel kreeg. Potetos speelde dus met twee veldspelers en daarom was het niet vreemd dat ook de thuisploeg wist te scoren. In de tussentijd had Kiers zijn naam als betrouwbare doelman al lang eer aan gedaan. Want wat Drs. Vijfje ook probeerde, Kiers leek lange tijd onpasseerbaar. Ondanks dat Potetos zich enorm irriteerde aan de leidsman, deed het wat het moest doen: blijven voetballen en de score vergroten. Ronald Werkman wist in de tweede helft nog tweemaal te scoren en ook Marcel Mulder deed dat. De ene goal was nog mooier dan de andere en het geloof bij de thuisploeg werd naarmate steeds kleiner. Zelfs een tweede gele kaart en dus een definitieve veldverwijzing voor Siebrand Dijkema kon daar niets meer aan veranderen. Dat Dijkema daarna de scheidsrechter nog complimenteerde met zijn uitstekende leiding en dus nog eens rood kreeg ook niet. Coach Hergen Balkema hield zijn manschappen rustig, want ook een opmerkelijk feit genoemd mag worden. Uiteindelijk hield Potetos het hoofd koel en wist het met 4-7 te winnen.

 Doelman Remco Kiers werd meer dan terecht benoemd tot man van de wedstrijd. Tegenstander Drs. Vijfje beet zich continue stuk op de keeper, die met de ene na de andere redding  deze avond van grote waarde voor zijn ploeg was. Kiers bleef er nuchter onder: "Ik doe gewoon waarvoor ik ben aangetrokken. Het deed me goed dat ik na twee wedstrijden de aanvoerdersband weer om m'n arm mocht doen. Ik was destijds enorm teleurgesteld dat ik de band kwijt raakte, maar achteraf bleek het een tactische meesterstap van de technische staf. Ik ben weer helemaal de oude en beloof dat ik nog veel beter kan." Ook Ronald Werkman was in een jubelstemming: "Over een paar uurtjes vier ik m'n verjaardag en dit is het mooiste cadeau dat ik me kon wensen. Dat ik niet alleen topscoorder met drie doelpunten ben geworden is misschien een smetje op de avond, achteraf had ik die laatste bal niet moeten afleggen." Scheidsrechter Wildeboer was na afloop voor een uitleg over zijn functioneren niet beschikbaar. Vrijdagavond speelt Potetos 9 in eigen huis tegen ONT/CHZ 5. Aanvang is 22.00uur.