Belangrijke zege Noordwolde.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Noordwolde won zaterdag het degradatieduel tegen VVK met 3-2. Na een voorsprong van 2-0 voor Noordwolde zag het er na de rust door twee goals van VVK lang naar uit dat het een gelijkspel zou worden. Door een late treffer van Dannick Meima ging Noordwolde er uiteindelijk toch met een 3-2 zege  vandoor na een duel waarin scheidsrechter Schram volgens elftalleider Tjaart Mulder een zeer partijdige indruk achterliet.
Noordwolde

Voor Noordwolde-trainer Jacob Zwart was het duel tussen zijn ploeg en VVK een pikant duel. Zwart vertrekt na dit seizoen bij Noordwolde en gaat volgend seizoen aan de slag bij VVK. Toch was dit volgens Tjaart Mulder geen thema binnen Noordwolde waar iedereen er van overtuigd is dat de trainer er alles aan doet om Noordwolde in de derde klasse te houden. ,,Het is bij ons niet echt onderwerp van gesprek geweest. Je moet dingen namelijk niet groter maken dan ze zijn. Wat dat betreft kunnen we ons beter bezighouden met het veiligstellen van het derde klasserschap.”

Iets waar het er door het resultaat in Groningen steeds meer naar uit gaat zien dat dit gaat lukken. Na een prima eerste helft ging Noordwolde, door treffers van Theo Maats en Antonie Buist namelijk  met 2-0 aan de leiding. Er leek daarom geen vuiltje aan de lucht voor de gasten maar in de tweede helft kantelde het duel volledig. De oorzaak was het optreden van scheidsrechter Schram die er volgens Tjaart Mulder een potje van maakte. ,,Door de scheidsrechter werd er opeens stelselmatig tegen ons gefloten. Zo kregen wij in de tweede helft vijf gele kaarten tegenover VVK maar een. De kaarten werden aan onze kant allemaal gegeven voor aanmerkingen op de leiding nadat zware overtredingen onbestraft bleven. Dan weet je dat er irritatie komt en dat maakte dat de tweede helft zeer onplezierig was.”

Nadat VVK na een half uur in de tweede helft langszij Noordwolde was gekomen zag het er naar uit dat het duel in een gelijkspel zou eindigen. Een gelijkspel waar beide teams niet veel mee opschoten om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Tot grote vreugde van Noordwolde scoorde Dannick Meima in de 85e minuut echter de 2-3 en zag het er opeens allemaal een stuk beter uit voor de gasten. Het werd echter nog billenknijpen voor de bezoekers. Nadat Jermain Plassaer zijn tweede gele kaart kreeg, en dus met rood moest vertrekken, telde Schram er in totaal tien minuten aan extratijd bij. ,,Daar begreep niemand iets van en iedereen had zoiets van, de scheidsrechter fluit pas af als VVK de gelijkmaker gescoord heeft. Gelukkig gebeurde dat niet en gingen wij uiteindelijk met drie zwaar bevochten punten naar huis, verteld een blije Tjaart Mulder.

Bron: Ommelander Courant