SV Bedum-zaterdag boekt ‘vieze’ overwinning op Balk.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

SV Bedum behaalde in Balk een ‘vieze’ 2-1 overwinning. In de slotfase nam Balk steeds meer risico omdat het moest winnen in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. In plaats van de Friezen gingen de Bedumers er echter met de drie punten vandoor wat betekent dat SV Bedum ook volgend seizoen in de 1e klasse zal uitkomen.
svBedum

Met zes punten voorsprong en een doelsaldo van +22 tenopzichte van Balk durfde Remy van der Wal wel te stellen dat SV Bedum zich zaterdag in veilige haven heeft gespeeld. ,,Dat durf ik inderdaad wel hardop uit te spreken. Al moet ik wel zeggen dat het een ‘vieze’ overwinning was die we op Balk behaald hebben. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel terecht geweest. We kwamen in de eerste helft door een treffer van A-junior Mark van der Molen op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Balk langszij en eigenlijk was dat ook wel terecht. Het was een wedstrijd waar veel spanning op stond. Wij hadden het voordeel dat we drie punten voorsprong op Balk hadden. Balk moest dus meer risico’s nemen omdat zij niets aan een gelijkspel hadden. Dat meer risico’s nemen zorgde voor meer ruimte. Daar deden we in eerste instantie te weinig mee zodat we ons al hadden verzoent met een gelijkspel.”

 In de slotseconden begon Sander Roorda echter weer eens aan een onnavolgbare solo. De Bedumer slalomde langs drie tegenstanders en prikte even later de 1-2 achter de doelman van Balk. Toen enkele ogenblikken later de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies was de ontlading dan ook groot bij de Bedumers. Hoewel Balk in theorie nog op gelijke hoogte kan komen met Bedum gelooft Remy van der Wal niet meer in dat scenario. ,, We hebben zes punten voorsprong  en een veel beter doelsaldo dan Balk. Dus ik verwacht niet dat wij nog in de problemen komen. We zitten na drie opeenvolgende overwinningen in een ‘flow’ en doen zelfs nog mee in de strijd om de derde periode. Nu de druk van de ketel is gaan wij daar vol voor en wie weet zit er nog een ander toetje in dan velen verwacht hadden.”

Bron: Ommelander Courant