De Heracliden laat het afweten tegen Lycurgus.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De Heracliden verloor zaterdag met 4-1 van Lycurgus. In Groningen zag trainer Jeroen de Munck dat zijn ploeg geen moment in de wedstrijd zat wat de nederlaag daarom absoluut rechtvaardigde.
DeHeracliden

Bij De Heracliden waren Jort Veenstra en Pieter Buikema niet aanwezig. Veenstra was na zijn vierde gele kaart geschorst en Buikema had een ribblessure. In het doel van De Heracliden stond daarom Frank Elzinga. De bezoekers begonnen veel te lichtzinnig aan het duel en keken binnen een half uur al tegen een 2-0 achterstand aan. ,,Lycurgus toonde veel meer de wil om het duel te willen winnen dan wij. Die straalden echt iets uit. Dat ontbrak er bij ons aan en vandaar dat de voorsprong voor Lycurgus absoluut terecht was. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen we iets meer grip op de wedstrijd. Helaas werden we toen met een rode kaart voor Mark Knol en een blessure van Frank Elzinga geconfronteerd. Mark maakte een trappende beweging en kreeg terecht rood en Frank zijn pols klapte dubbel zodat hij in de tweede helft niet verder kon, aldus De Munck die daardoor toch in de tweede helft de geblesseerde Pieter Buikema liet keepen.

Een tweede helft waarin De Heracliden direct al twee grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer kreeg. Die bleven echter onbenut zodat het 2-0 in het voordeel van Lycurgus bleef staan. Nadat Robin Zuidema in het strafschopgebied onderuit was gehaald had zijn ploeg volgens De Munck een strafschop mee moeten hebben. ,,Dat was in mijn ogen een zuivere penalty maar als het dan tegen zit dan zit ook alles tegen. Even later werd het namelijk 3-0 voor Lycurgus en weet je dat het een gelopen koers is. We scoorden door Roy Streppel, die een strafschop benutte, nog wel de 3-1 maar even later stond het al weer 4-1. Dat geeft eigenlijk direct aan dat we totaal niet in de wedstrijd zaten en dus eigenlijk ook geen recht op meer hadden.”

Bron: Ommelander Courant