Schorsingen Stedum-spelers teruggedraaid.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De wereld ziet er voor Stedum opeens weer een stuk zonniger uit. De ploeg kan namelijk op zaterdag 3 mei naast de van een schorsing terugkerende Jan Spijk ook beschikken over Wolter van Zanten, Klaas Lubbers en Jaap Dijkema.
Stedum

Het drietal Lubbers, Van Zanten en Dijkema kreeg een rode kaart in de streekderby tegen ZEC uit Zandeweer en werden in eerste instantie voor vier duels geschorst. Stedum tekende echter beroep aan tegen de schorsingen en deed dat met succes. Lubbers, Van Zanten en Dijkema kregen namelijk een strafvermindering. Van de vier duels schorsing werden er drie afgehaald zodat het trio vanaf nu weer speelgerechtigd is.

Zaterdag tegen Pelikaan S zaten, zoals het nu is geworden, de Stedumers hun straf uit zodat ze op 3 mei door trainer Leendert Nieborg met open armen zullen worden ontvangen.

Nieborg moet de laatste weken steeds puzzelen om tot een representatief elftal te komen. De ervaren trainer zal de beslissing van de tuchtcommissie dan ook met blijdschap hebben aangehoord. De terugkeer van het drietal Lubbers, Dijkema en Van Zanten zorgde er direct voor dat het optimisme om de nacompetitie te bereiken iets is toegenomen in Stedum. Een optimisme wat begrijpelijk is hoewel de Stedumers het niet meer in eigen hand hebben.

Het stuntte zaterdag wel door gelijk te spelen tegen kampioen Pelikaan S, maar het puntverlies op een grauwe dinsdagavond in april tegen ZEC was een dure. De 1-1 die in de slotfase tot stand kwam toen Stedum met nog maar negen spelers binnen de lijnen stond, zorgt er namelijk voor dat de achterstand op VVSV’09 op dit moment vier punten bedraagt. Mocht VVSV’09 op zaterdag 3 mei in Baflo weten te winnen van Rood Zwart dan is het seizoen klaar voor Stedum. Verliest of speelt VVSV’09 echter gelijk in Baflo en wint Stedum op zaterdag 3 mei het thuisduel tegen, en hoe bizar kan het zijn, ZEC dan komt het aan op de laatste competitieronde. Dan mogen beide teams op zaterdag 10 mei in Ulrum namelijk in een onderling duel uitmaken wie naar de nacompetitie gaat.