Zaaldames Drachtster Boys verliezen de Bekerfinale

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van Drachtster Boys waren afgelopen vrijdag niet goed genoeg om de landelijke KNVB beker te winnen in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Pernis uit Schiedam, dat voor de derde maal in de finale stond, won de cup voor de tweede keer. De eindstand was 2-5.
drachtsterboys

Drachtster Boys speelde beter dan vorige week, maar nog steeds in een te laag tempo en niet met volle overtuiging. Pernis was tactisch slimmer en effectiever. Het liet Drachtster Boys het spel maken. Schoten van Esther van Toledo en Shannon Viet werden door de goed keepende Bianca Troost gepareerd of raakten lat of paal. De eerste de beste tegenstoot van Pernis, in de derde minuut was meteen raak. Arletta Almeida gaf voor op Idelenie Mendes Fernandes, zij liet de bal slim lopen voor de vrijgelaten Francisca Schols, deze kon bij de tweede bal de 0-1 binnen lopen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft opnieuw een fout bij Drachtster Boys. Een foutieve pass van Lotte Donath bereikte Shannon Viet niet, waardoor Suzanne Bakker kon overnemen. In de counter die volgde kon Janneke Vellema de pass op Idelenie Mendes Fernandes in eerste instantie met een sliding stoppen, maar de bal kwam via de paal terug het veld in. Fernandes kon hierdoor de bal alsnog tegen het net schieten: 0-2. Drachtster Boys kwam direct met een antwoord. Lotte Donath kon de bal in de verste hoek vanaf de linkerkant hard binnen schieten;1-2. Pernis kon de marge weer vergroten door opnieuw een fout aan Drachtster zijde. Na een ongelukkige doelpoging van Lotte Donath, verloor ze het duel van Arlette Almeida. De bal werd nog te ver vooruit gespeeld waardoor keepster Teuny Bosma kon uitkomen, maar deze schoot de bal onfortuinlijk tegen Almeida aan waardoor de bal alsnog het doel in rolde; 1-3. Daarna ontstonden er wel kansen voor Drachtster Boys. Janneke Vellema gaf een goede pass op Esther van Toledo, maar opnieuw stond Troost in de weg. Overtuigend werd de 1-4 gemaakt door Pernis. Almeida werd niet voldoende verdedigd en vond Fernandes, zij scoorde en de wedstrijd was gespeeld. Drachtster Boys probeerde het nog met een meespelende keepster, maar dit gaf te weinig rendement. Het leverde zowel een doelpunt als een tegendoelpunt op. Fernandes scoorde de 1-5 na opnieuw een combinatie met Almeida en Shannon Viet scoorde door de bal bij de tweede paal hoog in het dak van doel te schieten; 2-5.

Drachtster Boys zal zich nu volledig kunnen richten op het landskampioenschap. In de rust van de bekerfinale van de heren werd de loting verricht voor de beslissingswedstrijden. Os Lusitanos speelt op vrijdagavond 25 april thuis tegen Pernis. Drachtster Boys speelt op vrijdag 2 mei tegen de verliezer- en op vrijdag 9 mei tegen de winnaar van deze wedstrijd. Bij verlies van Os Lusitanos speelt Drachtster Boys eerst thuis en dan uit en bij verlies van Pernis, speelt Drachtster Boys eerst uit en dan thuis.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Pernis VR1 2-5

De statistieken:

Selectie Dr.Boys           :Teuny Bosma, Janneke Vellema, Lutske de Vries, Kim Gall, Marleen 

  Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath,

  Jessie Prijs, Sylvia van der Geest en Margrythe Beute