Hunsingo verliest van Bellingwolde.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hunsingo ging zondag in Bellingwolde met 2-0 onderuit tegen de plaatselijke voetbalclub. Dat gebeurde in een duel waarin Hunsingo niet echt een vuist kon maken zodat de uiteindelijke nederlaag terecht te noemen was.
hunsingo

Hunsingo zou zich bij winst tegen Bellingwolde definitief in veiligheid kunnen spelen. De Winsumers stonden voor aanvang van het duel in Oost-Groningen namelijk veertien punten voor en bij winst, en met voor Bellingwolde nog vijf duels te gaan, zou het verschil dan zeventien punten bedragen.

Hunsingo begon redelijk aan het duel en kreeg rond de 15e minuut via Tim Spijk een grote kans om op voorsprong te komen. De Hunsingo-spits faalde echter in de afwerking en zag even later met zijn teamgenoten dat de thuisploeg wel op voorsprong kwam. Na de 1-0 behield Bellingwolde de regie over de wedstrijd maar wist de voorsprong niet verder uit te breiden. Ook Hunsingo wist uit de kansen die het kreeg niet tot scoren te komen zodat beide teams met een kleine voorsprong voor de thuisploeg de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld want volgens elftalleider Harry Dekker had Hunsingo niet de vorm die de technische staf graag wilde zien. ,,Dit was geen duel waarin we echt wat afdwongen. Net als in de eerste helft kregen we ook na de rust een hele grote kans op een treffer. Wederom was het Tim Spijk die deze enorme mogelijkheid kreeg maar het was niet bepaald de dag van Tim. En precies zoals in de eerste helft scoorde Bellingwolde kort daarop wel en keken we dus tegen een 2-0 achterstand aan”

Dat Tim Spijk zondagmiddag niet in de wedstrijd zat werd in de 80e minuut nog eens de nadruk op gelegd. Hunsingo mocht namelijk een strafschop nemen toen de spits van de Winsumers onderuit werd gehaald. Spijk nam de strafschop zelf voor zijn rekening maar had hij het vizier niet goed staan. Volgens Harry Dekker had het door een 2- 1 nog wel even spannend kunnen worden wat echter niet terecht zou zijn geweest. ,,Om aanspraak te kunnen maken op meer dan een nederlaag hebben we echt te weinig laten zien. Dat was jammer want bij winst in Bellingwolde was je definitief veilig geweest en nu moeten we nog even geduld hebben.”

Bron: Ommelander Courant