Competitie afgelopen, seizoen nog niet voorbij voor Leekster Eagles

Geschreven door Bert Jan van der Molen op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Afgelopen vrijdag verloor de Eagles in Den Bosch met 11-0 van FCK/De Hommel. Daarmee is De Hommel gestegen naar de 1e plaats in de Eredivisie. Voor Leekster Eagles deed deze wedstrijd er niet echt meer toe. Voor de ploeg van Symen Abe Hoekstra was het niet haalbaar om een plaats te stijgen en was directe degradatie al voorkomen door een week eerder te winnen van LZV uit Lichtenvoorde. Dat was maar goed ook, want concurrent Fermonia pakte verrassend nog 3 punten tegen Hovocubo. Leekster Eagles speelde met een aangepaste selectie tegen De Hommel, omdat er een aantal spelers op scherp stonden. En omdat de kaarten doortellen voor de nacompetitie, koos coach Hoekstra ervoor om die spelers niet op te stellen.
leekster eagles

De competitie is nu ten einde, en de komende weken zal in het teken staan van play-offs. De play-offs voor het landskampioenschap worden gespeeld door de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst: FCK/De Hommel (Den Bosch), FCM/Dichtbij.nl (Heerhugowaard), Hovocubo (Hoorn) en CFE/VDL Groep (Eindhoven). Een voorbeschouwing op deze ontknoping is te vinden op: http://zaal.voetbal.nl/article/overzicht/34509/playoffs-welke-ploeg-wordt-landskampioen

Voor de twee te verdelen plaatsen in de Eredivisie voor het komende seizoen strijden Leekster Eagles en de twee kampioenen van de 1e Divisies tegen elkaar. Na drie wedstrijden zal het duidelijk zijn welke 2 clubs volgend seizoen op het hoogste niveau mogen spelen.

Promotie/degradatie play-offs Eredivisie

Komende vrijdag 18 april (aftrap 20.30 uur) spelen allereerst de kampioenen van de Eerste Divisies tegen elkaar. Uit de 1e Divisie A is dat 't Knooppunt uit Amsterdam en uit de 1e Divisie B is dat FC Meerhoven uit Eindhoven. Het is dus in ieder geval duidelijk dat er volgend seizoen minimaal 1 extra club uit een van deze twee steden uitkomt op het hoogste niveau. Als FC Meerhoven wint of gelijk speelt, ontvangt Leekster Eagles de club uit Eindhoven op vrijdag 25 april in Sportcentrum Leek. Bij dit scenario zal Leekster Eagles op 2 mei in Amsterdam tegen 't Knooppunt spelen.  Als 't Knooppunt echter weet te winnen, ontvangen zij de Eagles op 25 april in Amsterdam. Vervolgens zullen de Eagles dan op 2 mei gastheer zijn voor FC Meerhoven. Na elke wedstrijd zullen er strafschoppen worden genomen, welke doorslaggevend zullen zijn bij een eventuele gelijke stand in punten en doelsaldo.