Zaalvrouwen Drachtster Boys zenuwen niet de baas

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het had zo mooi kunnen zijn. In een bomvolle Lasconhal kon Drachtster Boys de landstitel binnen halen. Zenuwen speelden de vrouwen van Drachtster Boys echter parten. FC Plubos kon in de tweede helft langszij komen, waardoor de eindstand 2-2 werd. De concurrenten Os Lusitanos en Pernis wonnen wel. Drie beslissingswedstrijden zullen nu moeten uitmaken wie zich uiteindelijk landskampioen van Nederland mag noemen.
drachtsterboys

Drachtster Boys begon moeizaam en de spanning was te voelen. FC Plubos speelde klein en bleef rond de cirkel verdedigen. Nadat Amy Visser en Mirjam van Dijk al gevaarlijk voor keepster Teuny Bosma opdoken, was het Caitlin Lagrand die op de voorzet van Amy Visser de bal kon binnen lopen. 0-1. Lutske de Vries had even daarna de kans op de gelijkmaker nadat Brigitte Pluijmers de bal door het midden uitverdedigde, maar deze bal ging over. Daarna volgde opnieuw een grote kans voor Lagrand op aangeven van Mirjam van Dijk, maar deze schoot ze tegen keepster Bosma aan en in de rebound kon deze de bal over tikken. Net voor tijd konden de vrouwen van Jos Alkema het tij alsnog keren. Lotte Donath tikte de bal, na een slimme pass door het midden van Esther van Toledo binnen 1-1 en even later was het van Toledo die na het onderscheppen van de bal, een solo actie maakte en de bal langs keepster Nanouk Groentjes schoot. 2-1.

De tweede helft verstijfde Drachtster Boys. Het baltempo lag te laag waardoor Amy Visser een foutieve pass kon onderscheppen. Via een één-tweetje met Birgritte Pluijmers en rondde zij beheerst af: 2-2. De angst om te verliezen was enorm bij de Drachtster vrouwen waardoor ze te voorzichtig gingen voetballen en te weinig kansen creëerden. In de slotfase was er nog wel een klein offensief. Esther van Toledo schoot net naast op aangeven van Lutske de Vries en Lotte Donath raakte de lat. Na het eindsignaal was de teleurstelling groot.

Door de winst van de concurrenten Pernis en Os Lusitanos zullen er beslissingswedstrijden worden gespeeld. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op 25 april, daarna op 2 en 9 mei. De trekking zal volgende week na de Landelijke KNVB bekerfinale in Amsterdam zijn. Hierin speelt Drachtster Boys ook tegen Pernis. De kans op de “dubbel” is er nog steeds, maar de vrouwen van Jos Alkema hebben het er niet makkelijker op gemaakt.

Daarnaast nog een aderlating voor Drachtster Boys. Vera Veelers moest helaas in de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. Tijdens een duel met Mirjam van Dijk raakte ze ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan haar knie. Zoals het nu lijkt zal zij dit seizoen niet meer kunnen spelen.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien op het KNVBzaalvoetbal YouTube kanaal:

http://www.youtube.com/watch?v=0lyCM-z4wjM

Eindstand:   Drachtster Boys VR1 – FC Plubos VR1 2-2