Tweeentwintig nieuwe pupillenscheidsrechters geslaagd

Geschreven door v.v Gorecht op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdag 4 april, zijn 22 junioren geslaagd voor de cursus pupillenscheidsrechter van de KNVB. De cursisten in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, zijn lid van de voetbalverenigingen Gorecht, Hoogezand en GRC.

ghw15-vv-gorecht-pupillenscheidscursus-522x391
In twee cursusavonden werden, onder enthousiaste leiding van docent KNVB Fred Jansen, de basisprincipes van de spelregels voor het jeugdvoetbal doorgenomen. Theorie, een instructie-DVD en praktijkwedstrijden op de beide cursusavonden, hebben de cursisten de praktische vaardigheden aangereikt, waar zij bij de eigen vereniging op voort kunnen bouwen. De cursus werd afgesloten met een spelregeltoets, die door alle cursisten met een goed gevolg werd afgelegd. Alvorens het diploma in ontvangst te nemen, beloofde de cursist ten overstaan van zijn medecursisten dat hij inzet zal betonen om ook zelf scheidsrechters met respect te behandelen.

Na het maken van een groepsfoto en het in ontvangst nemen van het felbegeerde diploma, gingen de cursisten tevreden naar huis in afwachting van een aanstelling als scheidsrechter bij de eigen voetbalverenging. Namens de voetbalvereniging v.v. Gorecht sprak Karin de Jonge, haar dank uit aan allen die de cursus mogelijk hebben gemaakt en in het bijzonder docent Fred Jansen. V.v. Gorecht is trots dat zij wederom 12 jonge scheidsrechters aan zich heeft kunnen binden en kan uitdagen om jeugdvoetbalwedstrijden te gaan leiden. De certificering met het ARAG-keurmerk krijgt zo ook in de praktijk gestalte.

Bron: www.harenerweekblad.nl.

-