Zaaldames Drachtster Boys hebben de schaal voor het grijpen

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nog “twee” te gaan. Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys hun voorlaatste competitiewedstijd in de Landelijke Eredivisie in Amsterdam tegen Zuidoost United, een lastige tegenstander met veel individuele klasse. In de rust was het 1-1. In de tweede helft liet Drachtster Boys zien waarom het de koploper is in de Landelijke Eredivisie.
drachtsterboys

De eerste helft begon Zuidoost United sterk. De eerste kans was dan voor ook de Amsterdammers maar keepster Teuny Bosma was goed bij de les. Drachtster Boys kwam daarna toch snel op voorsprong. Uit een corner kwam de bal, via Vera Veelers en Shannon Viet bij Sylvia van der Geest. Bij de eerste paal was een klein gaatje gelaten door Zuidoost en van der Geest schoot raak; 0-1. Zuidoost United speelde fysiek en doordat Drachtster Boys onrustig speelde en de kansen niet afmaakte, kreeg Zuidoost United hoop en bleef het strijdvaardig. Vlak voor rust werd dit beloond. Priscilla Playfair wist, op een lange uitgooi van keepster Lies Kols, zowel Sylvia van der Geest als keepster Teuny Bosma op het verkeerde been te zetten, waardoor zij de bal rustig kon binnen tikken. 1-1.

De tweede helft scoorde Drachtster Boys opnieuw snel. Op aangeven van Lotte Donath scoorde Esther van Toledo; 1-2. Maar opnieuw was het Zuidoost United dat halverwege de tweede helft langszij kon komen. Fouzia Taybi omspeelde haar tegenstander en schoof de bal door de benen van keepster Bosma; 2-2. Een minuut later kon de sterk spelende Janneke Vellema de 2-3 maken door de bal bekeken langs Kols te schuiven en na het doelpunt van Lutske de Vries (2-4) op aangeven van Vera Veelers leek de spanning van de Drachtster speelsters af te vallen. Samen met het meegereisde publiek zette het team van Jos Alkema nog even de schouders er onder. Zuidoost United werkte hard en bleef komen, maar kon niet meer langs de sterk keepende Bosma komen. Janneke Vellema scoorde uit een counter de 2-5 en in de allerlaatste seconden wist de gretige Shannon Viet nog van een foutje tussen de verdediging en keepster Kols te profiteren; 2-6. Daarna was het aftellen 10, 9, 8, 7 ………… Met luid gejuich en veel kabaal van de supporters was er blijdschap en opluchting. Nog “twee” finales te gaan.

De “eerste finale”;

Vrijdag 11 april speelt Drachtster Boys om 21.30 uur in de Lasconhal tegen FC Plubos de allerlaatste competitie wedstrijd. Bij winst mag Drachtster Boys zich Landskampioen van Nederland noemen en de schaal in ontvangst nemen.

1.      Drachtster Boys          19-46    +65

2.      Os-Lusitanos              19-44    +63

3.      Pernis             19-44    +41

De “tweede finale”;

Die week erop speelt Drachtster Boys op Goede vrijdag, 18 april in Amsterdam. Dan speelt het de finale van de Landelijke KNVB Beker. Tegenstander is Pernis uit Schiedam. Eindstand: Zuidoost United Vr1 - Drachtster Boys VR1 2-6