Potetos 9 vergeet te scoren.

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Met een selectie van zes spelers werd afgelopen vrijdag vertrokken naar Peize, alwaar Potetos 9 moest aantreden tegen ONR 6. Tom Havinga was afwezig wegens andere verplichtingen, maar broer Willard was weer beschikbaar na een reis door Azië. Verder waren het de gebruikelijke namen die het vanavond moesten doen tegen een tegenstander die in de heenwedstrijd een grote achterstand omboog in een overwinning.
potetos

De wedstrijd begon gelijkwaardig, waar beide ploegen kansen creëerden. Het was de thuisploeg die één van deze kansen wist te benutten dor doelman Kiers kansloos te laten. Het tempo lag redelijk hoog en het spel golfde op en neer. Enig verschil was dat Potetos niet effectief met de kansen omging terwijl ONR ondertussen een tweede doelpunt had weten te scoren. Zowel Marcel Mulder als Ronald Werkman kregen een grote mogelijkheid, maar telkens stond de keeper op de goede positie. Ook wist Werkman nog een keer op de paal te schieten, het zat dus ook niet mee. Aan de andere kant kreeg ONR ook mogelijkheden, maar stond of Kiers op de goede plek óf belandde de bal aan de verkeerde kant van de palen. Het kon echter niet uitblijven dat ook Potetos de score ging openen en zo geschiedde. Bert Weesepoel mocht aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Werkman. Met een bekeken schot in de benedenhoek bracht hij het verschil terug naar één doelpunt. Ronald Werkman dook een aantal keren gevaarlijk op voor het vijandelijk doel, maar zoals eerder wist hij niet te scoren.  ONR wist voor de rust nog wel een keer te scoren en dus werd de pauze bereikt met een 3-1 achterstand voor Potetos.

 Na de rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld: een gelijkopgaand duel met kansen voor beide doelen. Toen de doelman van ONR mee ging in de aanval en Potetos in balbezit kwam was het voor Marcel Mulder een koud kunstje de bal in het lege doel te deponeren. Zo werd het 3-2 en was alles nog mogelijk. En de kansen voor een beter resultaat bleven komen, al moet gezegd worden dat de thuisploeg ook voldoende mogelijkheden kreeg. Enig verschil was ook nu dat Potetos niet wist te scoren, terwijl Kiers nog twee keer moest vissen. Vooral Ronald Werkman had het geluk niet mee, want de anders zo trefzekere aanvaller bleef vanavond droog staan terwijl hij zeker drie keer had kunnen (of moeten) scoren. Het duel eindigde dus in een onnodige 5-2 nederlaag, waarna er wel tevredenheid heerste over het vertoonde spel. Maar helaas, weer geen punten. Komende vrijdag nieuwe kansen, nieuwe prijzen. Potetos 9 zal dan in haar eigen thuishal te Lewenborg aantreden tegen