Zaaldames Drachtster Boys door naar finale Landelijke KNVB Beker

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nog “drie” te gaan.De zaaldames van Drachtster Boys maken ook na dit weekend nog steeds kans op de dubbel. Door de winst in de halve finale van de beker vrijdagavond op FC Plubos (6-1) uit Alkmaar, zijn zij door naar de finale in de Landelijke KNVB Beker op 18 april in Amsterdam. Jos Alkema kon tevreden zijn, “De eerste doelstelling is behaald, we staan in de finale!”
drachtsterboys

Drachtster Boys begon goed. De eerste twee kansen op rij waren voor Shannon Viet. Een lange worp van keepster Teuny Bosma kopte Viet richting doel, maar Nanoek Groentjes kon redden. En een lobje  van Esther van Toledo nam ze in één keer op de slof, maar deze ging net voorlangs. Daarna volgde een kans voor Plubos. Bianca Webeling kwam alleen voor keepster Bosma, maar deze kon de bal tijdig weg tikken. Ondanks het goede spel en een aantal grote kansen, kwam Drachtster Boys pas na drie kwart van de eerste helft op voorsprong. Shannon Viet schoot de bal keihard aan de onderkant van de lat in de kruising; 1-0. Niet veel later was het Esther van Toledo die fraai uit de draai keepster Nanouk Groentjes verraste door de bal in de verste hoek te schieten; 2-0.

De tweede helft wilde Drachtster Boys snel de voorsprong vergroten om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Na zes minuten kreeg Esther van Toledo veel ruimte van Plubos, waardoor zij de bal hard in het doel kon schieten; 3-0. Een minuut later was het Janneke Vellema, die op aangeven van Shannon Viet, met bekeken schot Groentjes kon passeren; 4-0. Plubos wist via Caitlin Lagran de eer te redden; 4-1. Daarna was het Jessie Prijs die ook haar doelpunt wilde mee pikken, maar zij miste scherpte voor het doel. Wel kon zij Vera Veelers bedienen, waardoor deze de 5-1 kon maken. En in de slotfase maakte Lotte Donath het laatste doelpunt van de avond door de bal hard in de korte hoek te schieten; 6-1.

Drachtster Boys speelt de bekerfinale tegen VV Pernis, dat in de andere halve finale met 3-1 te sterk was voor Os Lusitanos. Vrijdagavond speelt Drachtster Boys de één na laatste competitiewedstrijd in Amsterdam tegen Zuidoost United. Met twee punten voorsprong op de concurrenten Pernis en Os Lusitanos mag er niet worden verloren.

De laatste speelronde van de Eredivisie is op vrijdag 11 april. Deze laatste thuiswedstrijd, en wellicht de kampioenswedstrijd, speelt Drachtster Boys opnieuw tegen FC Plubos. Deze avond zal een echte KNVB Ladies Night worden. In samenwerking met de KNVB organiseert Drachtster Boys deze avond de Noordelijke Beker Finale.

Deze finale wordt gespeeld tussen Be Quick Dokkum VR1 en Drs. Vijfje VR1. De Talenten van Drachtster Boys openen de avond om 18.45 uur. Zij spelen tegen hoofdklasser ONS Sneek VR1.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – FC Plubos VR1 6-1vv