Vier punten voor Dames De Heracliden

Geschreven door Alma Werkman op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De update van de damesteams begint weer wat meer vorm te krijgen. Want naast VAKO en Loppersum kwam er deze week ook een verslag van de dames van De Heracliden binnen. Een verslag van twee duels want door stage verplichtingen en de naderende bazar van De Heracliden was Alma Werkman er niet eerder aan toe gekomen.

DeHeracliden


ZNC-De Heracliden


Alleen Claire List was door werkzaamheden verhinderd maar verder waren de dames van De Heracliden op volle oorlogssterkte. Alleen een vaste coach ontbreekt nog steeds maar voor het duel tegen ZNC was bestuurslid Freerk Vogel bereid gevonden om het team te begeleiden. De eerste helft begon goed voor De Heracliden wat het meeste in balbezit was. Na ongeveer een kwartier spelen resulteerde dit in een goal van Liza-Marie Bruins na een steekbal van Marije Lenting. ZNC was verder nog niet heel gevaarlijk geweest maar na twintig minuten sloeg het noodlot toe voor De Heracliden. In een poging de bal te veroveren stapte Kelly van der Veen op de bal en ging met veel pijn aan haar knie naar de grond. De onfortuinlijke speelster moest per brancard van het veld en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Door deze vervelende onderbreking was de ploeg uiteraard wat van slag zodat ZNC wat meer grip op de wedstrijd kreeg en in de 40ste minuut tot 1-1terug kwam. De tweede helft ging wel redelijk gelijk op waarbij het spel zich het meest op het middenveld afspeelde. Door een snelle counter kwam ZNC in de 57e minuut op een 2-1 voorsprong. Dit was weliswaar tegen de verhouding in maar voor De Heracliden bleef er niets anders over dan op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Die gelijkmaker kwam er in de 74e minuut toen Maartje Oosterhuis goed de diepte werd ingestuurd en Jantien Vogel de 2-2 in het doel wist te schuiven.In het laatste kwartier waren er voor De Heracliden kansen om de winst over de streep te trekken, maar dat mocht helaas niet meer lukken.

De Heracliden-Nieuw Roden

Na de puntendeling op 22 maart tegen ZNC moesten de dames van De Heracliden het een week later thuis opnemen tegen Nieuw Roden. Trainer Jan Posthumus kon helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn maar mede-trainer Martijn Elzinga zijn programma bood wel een gaatje om het team te coachen.

Na het fluitsignaal was het eerst even aftasten voor beide teams en waar De Heracliden het probleem had dat bijna de complete verdediging ontbrak. Toch vonden men een aantal keren de weg naar de goal maar werden de kansen helaas niet benut. De tegenpartij vond, na wat foutjes aan de kant van De Heracliden, het doel wel en dit resulteerde meteen in een tegengoal. Niet lang daarna vielen ook de 0-2 en 0-3.

Met de stand van 3-0 in het voordeel van de gasten ging men ook de rust in waar Martijn Elzinga er op hamerde dat winst er zeker in zou zitten.

Vlak na rust benutte kwam De Heracliden terug in de wedstrijd toen Alma Werkman de stand op 1-3 bracht. Even later stond het echter 1- 4 en kon de thuisploeg weer in de achtervolging.

Maartje Oosterhuis zorgde met het scoren van de 2-4 voor nieuwe hoop in de harten van de thuisploeg die steeds beter ging spelen. Al snel na de tweede treffer scoorde Liza Marie Bruins de 4-3 en bracht Marije Lenting helemaal terug door de 4-4 te scoren uit een terecht gegeven penalty. Hierna werd het echt spannend in Uithuizermeeden. Hagelbuien verschenen uit het niets, enorme regenval en harde windstoten maakten het erg lastig om lekker te blijven voetballen. Toch leek Nieuw Roden hier meer hinder van te hebben dan de thuisploeg want door twee goals van Alma Werkman was de stand opeens de 6-4. Alles lukte opeens aan de kant van de ploeg van coach Martijn Elzinga die uiteindelijk, door een eigen goal van Nieuw Roden het duel met 7-4 wist te winnen.