Zaalvrouwen Drachtster Boys voor de dubbel.

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nog “vier” te gaan. De zaalvrouwen van Drachtster Boys maken nog steeds kans op de dubbel. Door de winst in de kwartfinale van de beker vrijdagavond op FC Gelre (7-3) uit Wehl, zijn zij door naar de halve finale in de Landelijke KNVB Beker. Daarnaast zijn er nog twee wedstrijden te gaan in de Landelijk Eredivisie waarin zij de koploper zijn. De vrouwen van Jos Alkema blijven met beide benen op de grond.  “We kunnen dit seizoen ook nog met lege handen eindigen”.
drachtsterboys
FC Gelre was voor het eerst dit seizoen compleet. Vorig seizoen wonnen zij de Beker. De eerste kans was voor Drachtster Boys. Shannon Viet bracht na een 1:2 Esther van Toledo in stelling. De bal ging naast. Maar even later was het Wendy Tiemes die Gelre op 0-1 zette. De eerste tien minuten speelden beide teams bekeken. FC Gelre loerde op een foutje en om er dan razend snel uit te komen met een counter, Drachtster Boys speelde opbouwend en was zoekende naar een gaatje. Vera Veelers schoot op de paal uit de rebound, nadat Jessie Prijs op keepster Ashley Laurentzen stuitte. En ook Sylvia van der Geest raakte de paal, na een goede voorzet van Esther van Toledo. Het “onderdeurtje” van het team, Esther van Toledo, was opnieuw belangrijk. Een goede aanval die werd opgezet door Shannon Viet en Sylvia van der Geest, werd uiteindelijk afgemaakt door van Toledo. 1-1. Net voor rust wist opnieuw Wendy Tiemes de vrouwen van FC Gelre weer op een voorsprong te zetten. 1-2.

Na rust kwamen de Drachtster vrouwen gedreven uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten wisten zij de 1-2 achterstand om te zetten na een 5-2 voorsprong. Vera Veelers schoot de bal hard op Laurentzen, maar van Toledo was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten; 2-2. Na een goede 1:2 tussen Lotte Donath en Esther van Toledo, scoorde van Toledo haar derde van de avond, 3-2. Gelijk na de aftrap vond Vera Veelers de na een lange blessure teruggekeerde Jessie Prijs. Zij maakte haar eerste doelpunt van het seizoen, 4-2. Even later was het de sterk spelende Vera Veelers zelf die de 5-2 maakte. Ondanks de achterstand bleef FC Gelre voetballen, maar dankzij de oplettende keepster Teuny Bosma kwamen zij niet dichterbij. Janneke Vellema maakte de 6-2 nadat Shannon Viet en Lutske de Vries de verdediging van FC Gelre onder druk zetten en de bal bij Vellema wisten te krijgen.  Jessie Prijs kopte een lange uitgooi van Bosma achterwaarts in en scoorde de 7-2. Barbara Roemeon mocht in de laatste minuut nog wat terug doen voor FC Gelre en zette hiermee de eindstand van 7-3 op het scorebord.

Vrijdagavond speelt Drachtster Boys de halve finale van de Landelijke Beker thuis om 21.15 uur in de Lasconhal tegen FC Plubos. In de andere halve finale speelt Pernis tegen Os Lusitanos. De winnaars zullen op 18 april in Amsterdam de finale spelen.

De laatste twee speelronden van de Eredivisie zijn respectievelijk op 4 april,  ZuidOost United uit in Amsterdam, en 11 april FC Plubos thuis. Als Drachtster Boys wint in Amsterdam, zou 11 april de kampioenswedstrijd kunnen zijn. Deze avond zal een echte Ladies Night worden. Op deze avond wordt ook de Noordelijke Beker Finale om 20.00 uur gespeeld tussen Be Quick Dokkum VR1 en Drs. Vijfje VR1 en de Talenten van Drachtster Boys spelen om 18.45 uur tegen hoofdklasser ONS Sneek VR1.

Eindstand:   Drachtster Boys VR1 – FC Gelre VR1 7-3v