ZFC Zuidlaren speelt in onplezierig duel gelijk tegen FC Lewenborg.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ZFC Zuidlaren heeft zondag een punt over gehouden aan het duel tegen FC Lewenborg. In Groningen werd het na een snelle 2-0 voorsprong uiteindelijk een 2-2 gelijkspel.Zuidlaren kwam al snel in de eerste helft door Erik Schans op een 1-0 voorsprong. FC Lewenborg had in de beginfase duidelijk moeite met het spel van Zuidlaren dat niet veel later zelfs op 2-0 kwam. Dick Scholte was de maker van deze treffer die gezien het spelbeeld ook zeker terecht te noemen was.

Maarde twee snelle openingstreffers van Zuidlaren zorgden vreemd genoeg niet voor de nodige rust in het spel van de ploeg van trainer Harm Hovenkamp die daar niet eens verbaasd over was. ,,We werden juist onrustiger na de 2-0 voorsprong maar wat misschien ook wel kwam door de hele entourage rond de wedstrijd. Het was allemaal wat onvriendelijk in Lewenborg waar ook nog eens een grensrechter liep die het oneerlijk vlaggen uitgevonden heeft. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige irritatie binnen en buiten de lijnen  zodat het een duel werd die bepaald onplezierig te noemen was.

In het tweede gedeelte van het duel in Groningen werd dat er allemaal niet beter op waarbij goede uitgevoerde  combinaties ook nog eens zeldzaam waren. Daarnaast waren de kansen die beide teams zich wisten te creëren ook nog eens op de vingers van een hand te tellen zodat het een vervelend  bleef en als kijkspel weinig te bieden had . Zo bleef  het uiteindelijk bij een gelijkspel voor Zuidlaren waar Harm Hovenkamp, doordat de concurrentie allemaal verloor, uiteindelijk niet ontevreden mee was. ,,Natuurlijk had ik liever drie punten gehad maar als ik eerlijk ben was de 2-2 wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd. En doordat onderin iedereen verder verloren heeft hebben we uiteindelijk geen slechte zaken gedaan.”