VAKO-dames beginnen sterk aan voorjaarsreeks

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Ook voor de dames van VAKO is het seizoen weer begonnen want binnen een aantal dagen werden er al twee duels afgewerkt. Op zaterdag werden het tweede damesteam van Asser Boys verslagen en op woensdag 19 maart werd er met 0-5 van Zweeloo gewonnen.
vako

In een sportief duel werd het op zaterdag 15 maart een eenvoudige overwinning voor de VAKO-dames tegen Asser Boys 2. De thuisploeg was op alle fronten beter maar wist dat in de eerste helft nog niet in een groot aantal goals uit te drukken. De voorsprong van 2-0 was namelijk maar een matige afspiegeling van aantal kansen wat beide teams wisten te creëren.
Na de rust ging het beter bij de thuisploeg want nadat het al snel op een 4-0 voorsprong was gekomen kwam er uiteindelijk een 7-0 eindstand  op het scorebord te staan.

Een paar dagen later, op woensdag 19 maart, speelden de dames van VAKO hun tweede wedstrijd want het op de eerste speeldag afgelaste duel tegen Zweeloo moest nog ingehaald worden. In Zweeloo kwam VAKO al na drie minuten op een 1-0 voorsprong. Na deze snelle openingstreffer ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams gaven elkaar geen ruimte om te voetballen en dat zorgde er daarom mede voor dat er tot aan de rust in Zweeloo niet meer gescoord werd. Waar VAKO in de eerste helft al snel wist te scoren gebeurde dat in de tweede helft weer. Na de 2-0 viel ook snel een derde treffer zodat het duel toen eigenlijk al een voorbeslissing kende. In de slotfase wisten de dames uit Vries uiteindelijk nog twee keer te scoren zodat de eindstand uiteindelijk 5-0 in het voordeel van VAKO werd.

.

.