Rood Zwart Baflo wint van 'angstgegner' Ezinge

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Rood Zwart Baflo won zaterdag met ruime cijfers van Ezinge. In Feerwerd werd het een 6-0 overwinning voor de ploeg van Sander Tromp die voor de zesde keer op rij een duel winnend afsloten.

RoodZwartBaflo


Voor Rood Zwart Baflo was Ezinge de laatste jaren een tegenstander waar bijna nooit van gewonnen kon worden. Daarom werd er bij de Bafloërs met enige vrees tegen het uitduel in Feerwerd aangekeken. Een vrees die echter ongegrond bleek te zijn want Ezinge had werkelijk niets te vertellen tegen de gasten uit Baflo.

Zoals de laatste weken gebruikelijk waren de Ezingers ook zaterdag verre van compleet en dat brak de ploeg volgens Jan Henk Hoekstra ook tegen Rood Zwart Baflo weer op. ,,We missen op dit moment teveel spelers die het verschil kunnen maken. Daarnaast gebeuren er ook nog de vreemdste dingen want nu raakte onze tweede doelman, Michel Woldring weer geblesseerd. En als je ziet hoe lang de lijst van geblesseerde en afwezige spelers bij ons is dan weet je dat we dat totaal niet kunnen gebruiken. Daardoor wordt ieder duel voor ons gewoon een heel lastige verhaal waarbij ik eerlijk moet zeggen dat we dit seizoen maar snel moeten vergeten.”

Het verzwakte Ezinge kon dan ook niet voorkomen dat Rood Zwart Baflo al voor de rust op een 3-0 voorsprong kwam waarbij Jeroen Zwart, Dennis Tromp en Reinout Geuze de doelpuntenmakers waren. Maar samen met hun teamgenoten kregen ook zij van trainer Sander Tromp te horen dat het allemaal maar zeer matig was wat Rood Zwart Baflo in de eerste helft had laten zien. ,,Ik was na de eerste helft absoluut niet tevreden. We speelden tegen een zeer zwak voetballend tegenstander maar gaven gewoon heel veel kansen weg waaruit Ezinge had kunnen scoren. Daar is in de rust even goed over gesproken en ik moet zeggen, in de tweede helft ging het stukken beter.”

In de tweede helft kwam bij Ezinge Marc Zijlema als doelman in actie. De geroutineerde keeper verving de geblesseerd geraakte Michel Woldring. Maar ook Zijlema kon niet voorkomen dat Rood Zwart nog drie treffers aan de drie uit de eerste helft zou toevoegen zodat er uiteindelijk een eindstand van 0-6 op het wedstrijdformulier kwam te staan. Een stand waar Sander Tromp uiteindelijk wel mee kon leven. ,,In de tweede helft heeft Ezinge eigenlijk geen kans meer gehad en door doelpunten van Melvin Folkerts, Nico de Vries en Jeroen Zwart wonnen we dit verder zeer eenzijdige duel redelijk eenvoudig met 6-0. Achteraf zeg je dat de score hoger had moeten zijn maar gezien de resultaten uit het verleden kunnen we hier tevreden mee zijn, aldus de trainer van Rood Zwart Baflo die nog niet over een eventuele periodetitel wil praten. ,,We zijn nu op de helft van de tweede periode en hebben in Niekerk een hele belangrijke concurrent. Die komt over enkele weken bij ons op bezoek en als we dat duel weten te winnen dan durf ik te zeggen dat we een hele grote kans op de tweede periode maken. Maar eerder is dat nog niet in beeld.”

Bron: Ommelander Courant