Zaalvrouwen Drachtster Boys stap dichter bij landstitel

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Als koploper in de landelijke Eredivisie, met nog drie speelronden te gaan en met tegenstander, SV Lake Valley, bekend als "reuzendoder", was er voorafgaand aan de wedstrijd vrijdagavond, een gezonde spanning. Drachtster Boys won uiteindelijk eenvoudig met 10-0 en heeft met nog twee speelronden te gaan, en met twee punten voorsprong op de concurrentie, het in eigen hand om voor de het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen te worden.
drachtsterboys

De wedstrijd is nooit zo spannend geworden, als vooraf gevreesd. SV Lake Valley was noodgedwongen met maar vijf speelsters vertrokken. Door een blessure van de keepster Linsey Philipsen moest topscorer en zus Jessie Philipsen het doel verdedigen. Na dertien minuten kon Drachtster Boys een gaatje vinden in de verdediging van het gegroepeerd spelende Lake Valley. Op aangeven van Sylvia van der Geest, wist Esther van Toledo haar man te omspelen en de bal hard langs Phillipsen te schieten. 1-0. Nog geen minuut later omspeelde van Toledo opnieuw haar man en schoot de bal snoeihard binnen. 2-0. Vanaf dat moment besloot Lake Valley om de keepster als vijfde veldspeler mee te laten voetballen. Eerst schoot Shannon Viet de bal vanaf de middenlijn nog hard op de lat, maar even later was het opnieuw van Toledo die de bal eenvoudig in het lege doel kon werken. 3-0. Janneke Vellema vond tijdens het geduldig rondspelen van de bal een gaatje en schoot de bal bekeken binnen (4-0) en even later maakte zij de 5-0 uit een corner. Dit was tevens de ruststand.

In de eerste minuut van de tweede helft maakte Esther van Toledo haar vierde van de avond door uit de draai de keepster te verrassen. 6-0. Even later was het Vera Veelers, die de 7-0 mocht aantekenen. Lake Valley paste daarna nog een wissel toe. De lichtgeblesseerde Lindsay Gabriell wisselde met keepster Jessie Phillipsen. Hierdoor werd Lake Valley wel gevaarlijker, maar Teuny Bosma zou de nul houden en redde drie keer attent. Lake Valley kon niet voorkomen dat Drachtster Boys uitliep naar 10-0. Op aangeven van Esther van Toledo kon Sylvia van der Geest eenvoudig binnen tikken. 8-0. Lutske de Vries schoot op de paal. Lotte Donath liet van zich horen door uit een vrije trap raak te schieten (9-0) en wie anders dan Esther van Toledo sloot de avond af door de 10-0 te scoren op aangeven van Shannon Viet na een goede actie langs de zijlijn. Marleen Reenders had vlak voor tijd nog pech door de lat te raken.

De laatste twee speelronden zijn respectievelijk op 4 april, ZuidOost United uit, en 11 april FC Plubos thuis. Tussendoor speelt Drachtster Boys ook nog de strijd om de landelijke KNVB Beker.

Vrijdagavond speelt Drachtster Boys de kwartfinale van de beker thuis om 21.00 uur in de Lasconhal tegen FC Gelre. Eindstand: Drachtster Boys VR1 – SC Lake Valley VR1 10-0