Zaaldames Drachtster Boys veroveren koppositie

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Schiedam als nummer drie tegen de koploper van de Eredivisie, Pernis. De nummer twee, Os Lusitanos, speelde in Venray tegen de nummer zeven SV Lake Valley. Drachtster Boys won door twee doelpunten van Esther van Toledo met 1-2. Verrassend genoeg speelde Os-Lusitanos gelijk in Venray (1-1), waardoor Drachtster Boys, met nog drie speelronden te gaan, de nieuwe koploper is in de landelijke Eredivisie zaal.

drachtsterboys

De eerste helft leek de wedstrijd op een schaakspel. Drachtster Boys zocht de aanval en Pernis loerde op fouten van Drachtster Boys om via de counter gevaarlijk te worden. De spanning was te voelen bij beide teams en dat kwam het spel tijdens deze kraker niet ten goede. De eerste echte kans was voor Shannon Viet, maar de jonge keepster van Pernis, Bianca Troost, ving de bal probleemloos. Arlette Almeida kon na het wegglijden van Janneke Vellema opstomen, maar schoot naast. Na een pass van Esther van Toledo leek Shannon Viet te gaan scoren, maar ze tikte de bal tegen Troost aan. Suzanne Bakker had vlak voor rust nog een grote kans, maar keepster Teuny Bosma was attent. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft kwam Pernis fel uit de startblokken. Volop in de aanval zetten zij Drachtster Boys onder druk. Kansen ontstonden over en weer. Lotte Donath schoot twee keer, maar Troost kon redden en de andere poging ging naast. Almeida en Lenie Mendes Fernandes schoten aan Pernis zijde naast en een schot van Suzanne Bakker werd door Teuny Bosma gered. Jessie Prijs, die deze wedstrijd na anderhalf jaar blessureleed haar rentree maakte, kopte een bal over op goed aangeven van Esther van Toledo. Een doelpunt uit een lange uitgooi van Bosma op Viet werd afgekeurd in verband met duwen. Met nog acht minuten op de klok wist Esther van Toledo de 0-1 te maken. Op aangeven van Vera Veelers, die langs de zijlijn kon opkomen en door de benen van Fransisca Schols Esther van Toledo kon bereiken, maakte laatstgenoemde het prachtig af. Pernis voerde de druk nog verder op. Drachtster Boys moest achteruit en kon niet voorkomen dat de onvermoeibare Suzanne Bakker dwars door het midden, kon scoren. 1-1. Er stonden toen nog vier minuten op de klok. De spanning was om te snijden en het meegereisde publiek, waaronder de talenten, stond met spandoeken op de banken de Boys aan te moedigen. Met nog anderhalve minuut op de klok werd dit beloond. Esther van Toledo wist zichzelf te lanceren. Na een dubbele 1:2 met Vera Veelers, die met een lob over het been van Suzanne Bakker, van Toledo opnieuw wist te bereiken, maakte van Toledo het koelbloedig af. 1-2. De laatste minuut tikte langzaam weg. Pernis probeerde nog met een 5e veldspeelster aan te klampen, maar dit mocht niet meer baten.

Drachtster Boys Vr1 speelt met nog drie speelronden te gaan, vrijdagavond 14 maart, in de Lascon Hal om 21.15 uur, tegen SV Lake Valley. Trainer Jos Alkema was na afloop zeer tevreden. “Nog drie finales te gaan.”

1.     Drachtster Boys           17-40    +51

2.     Os-Lusitanos                17-39    +55

3.     Pernis                          17-38    +29

Eindstand:  Pernis Vr1 - Drachtster Boys VR1  1-2