KRC verliest in een helft van Boerakker.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

KRC verloor zaterdag met 5-0 van Boerakker. In het thuisduel tegen nummer vier Boerakker keek KRC na tien minuten al tegen een 3-0 achterstand aan en waar nog voor de pauze twee tegengoals aan toe werden gevoegd.
KRC

Na precies tien seconden keek KRC al tegen een achterstand aan en gingen de koppies aan de kant van de thuisploeg al wat naar beneden. Dat was nog meer het geval toen een minuut later doelpunt nummer twee achter doelman Ronald Voerman lag.

Op dat moment vreesde trainer Paul Knot het ergste voor zijn team die enkele ogenblikken later zelfs al tegen een 3-0 achterstand aankeek. ,,Het begin van de wedstrijd was in een woord rampzalig voor ons. Als je tegen een ploeg als Boerakker snel op achterstand komt weet je dat het een lastig verhaal wordt. Ik moet zeggen de eerste helft was natuurlijk een complete afgang van ons en vandaar dat we na de rust gewoon met een schone lei zijn begonnen.”

Dat zorgde er in de tweede helft voor dat het een volgens Paul Knot totaal ander duel werd. ,,We begonnen direct scherper aan de tweede helft wat er voor zorgde dat we ook in aanvallend opzicht wat konden laten zien. Voetballend ging het opeens stukken beter maar wat niet kwam omdat Boerakker de teugels wat liet vieren. Dat wordt er vaak wel gezegd maar dat was zeker niet het geval.”

Door het beter spelen kwamen er dan ook geen tegentreffers meer bij voor KRC dat zaterdag op bezoek gaat bij nummer drie VVSV’09 en wat een duel wordt die Paul Knot met vertrouwen tegemoet ziet. ,,Als ik kijk naar onze tweede helft tegen Boerakker dan heb alle vertrouwen in dat duel maar vergeten we ook de eerste helft niet. Want los van een prima tweede helft, onze eerste vijfenveertig minuten waren zaterdag dramatisch slecht.”

Bron: Ommelander Courant