FC LEO onderuit in kaartenfestival

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC LEO verloor zaterdagmiddag met 2-1 van VIOD uit het Friese Driezum. Het duel in Leens had voor de rust zijn eindstand al bereikt maar in de tweede helft werd het door het optreden van scheidsrechter Lips uit Delfzijl opeens een compleet kaartenfestival.
FCLeo

Na twee minuten stond het in Leens al 1-0 voor VIOD toen de verdediging van de Leensters er bij een corner van de Friezen niet goed uitzag. De snelle achterstand werd in de 20e minuut nog groter toen een de gasten een vrije bal mochten nemen. Tot verbazing van velen in Leens, waaronder trainer Jan Jaap Zijlstra, kon het schot echter niet door doelman Marco Wichers gekeerd worden. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat een vrije bal van ongeveer vijfentwintig meter normaal gesproken voor de keeper moet zijn maar helaas voor ons liep het even anders, aldus de FC LEO-trainer die wel zag dat zijn team nog voor de rust terug in de wedstrijd kwam. In de 43e minuut zorgde Rowan Rozema voor de belangrijke aansluitingstreffer zodat Zijlstra voor de tweede helft nog voldoende kansen voor zijn ploeg zag om langszij te komen. ,,We besloten in de tweede helft met drie spitsen te gaan spelen. Dat zorgde er vervolgens voor dat we de nodige kansen creëerden maar helaas het benutten van de kansen is al het hele seizoen een groot probleem bij ons.”

Maar een nog groter probleem werd het aantal, dat er in de tweede helft door scheidsrechter Lips werden uitgedeeld. De jonge arbiter was volgens Jan Jaap Zijlstra namelijk het spoor opeens helemaal bijster. ,,Wat er in de tweede helft allemaal gebeurde sloeg echt alles want wij kregen opeens zeven gele kaarten, waarvan twee voor Rowan Rozema, en VIOD kreeg er twee plus een directe rode kaart. Maar het meest vreemde gebeurde na afloop toen de administratie van de scheidrechter ook niet bleek te kloppen. Er waren spelers in de rust gewisseld maar die hadden volgens de scheidsrechter in de tweede helft geel gekregen. Dat heeft er voor gezorgd dat beide teams het wedstrijdformulier niet voor akkoord getekend hebben zodat het nu aan de KNVB is om te bepalen wat er met het aantal foutief gegeven kaarten moet gebeuren.”

Zo verloor FC LEO dus in een duel wat nog weleens een staartje kan krijgen maar waar Jan Jaap Zijlstra wel van vond dat VIOD als de terechte winnaar van het veld gestapt was.

Bron: Ommelander Courant