Glimmen en De Fivel delen punten op knollentuin.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Glimmen moest zaterdag op bezoek bij De Fivel uit Zeerijp. Op een moeilijk te bespelen veld boekten de Glimmenaren een gelijkspel tegen een thuisploeg die duidelijk beter met de veldomstandigheden was ingesteld dan de bezoekers.

vvGlimmen                           fivel


Interim-coach Henk de Jong, hij vervangt voor de rest van het seizoen de van een ongeluk herstellende Gerrit Marsman als trainer van Glimmen, kon niet over een volledige selectie beschikken want een drietal spelers stond nog ergens in Europa op de lange latten. Dat zorgde er daarom voor dat Glimmen wat moeizaam aan het duel begon. Doordat ook tegenstander De Fivel verre van compleet was begon ook de thuisploeg wat afwachtend aan het duel op een veld wat goed voetbal absoluut niet toestond. Na ruim een kwartier in de eerste helft was daar eindelijk de eerste kans voor Glimmen maar de doelman van de thuisploeg wist de kopbal van Tim Oosterhof op het nippertje over de lat te tikken. Doordat  De Fivel een week eerder Gorecht een geweldig pak slaag had gegeven wist Henk de Jong overigens wel dat er flink wat strijd geleverd  moest  worden omdat een goed resultaat er anders niet in zou zitten. ,, De nederlaag van Gorecht tegen De Fivel was voor ons een prima waarschuwing maar betekende wel dat wij iets anders moesten voetballen dan wij normaal gesproken gewend zijn. Want door de verhalen in de media wisten we dat ons een zwaar veld te wachten stond en dan redt je het niet met het verzorgde voetbal wat wij graag willen spelen.”

In de 22e minuut was Glimmen weer dicht bij de openingstreffer maar Max Blaauw zag zijn schot op de lat uiteenspatten en ook de rebound werd vervolgens door dezelfde speler gemist. Na deze kans was het De Fivel dat een mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen maar de defensie van Glimmen stond uitstekend  zodat de rust even later met de bekende brilstand aanbrak.

De tweede helft leverde direct vanaf de aftrap meer spektakel op dan in de eerste helft. Want al vrij snel in het tweede gedeelte van het verder sportieve duel brak  de spits van De Fivel, Cees bij de Leij, door de defensie van Glimmen. De spits omspeelde de ver uit zijn goal gekomen Klaas Hommes waarbij de Glimmen-goalie Bij de Leij iets uit evenwicht bracht maar scheidsrechter Jansen zag er geen overtreding in.

Ondertussen werd Glimmen ook wat gevaarlijker en kreeg het al vrij snel een aantal kansen om de score te openen. Bij de eerste kans schoof  Niels Sieling de bal nog naast maar even later schoot dezelfde speler toch de 0-1 voor Glimmen op het scorebord.

De Fivel moest nu  risico’s gaan nemen waardoor Glimmen wat meer in de verdediging werd gedrukt. Dat zorgde er vervolgens voor dat er ook wat meer kansen voor de thuisploeg kwamen waar halverwege de tweede helft de wel
terechte gelijkmaker uit voortkwam  maar waar Henk de Jong, die in de tweede helft Tom Ploeger met een oogblessure zag uitvallen, wel mee kon leven . ,,Misschien waren we over de hele wedstrijd gezien wel de bovenliggende partij maar aan de andere kant heeft ook De Fivel de nodige kansen gehad op nog meer treffers. Dus wat betreft moeten we misschien maar tevreden zijn met deze puntendeling waardoor we wel in de race blijven voor een plaats in de nacompetitie.”

Bron: Oostermoer