Noordpool verliest ruim van koploper VV Groningen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Noordpool verloor zaterdag met ruime cijfers van koploper VV Groningen. Op sportpark ‘Het Noorden’ werd het na een sterke eerste helft van de gasten uiteindelijk een volgens elftalleider Geert Jan Zijlstra  geflatteerde 5-0 nederlaag voor Noordpool.
noordpool

Noordpool moest in Groningen aantreden zonder Richard Haan en Michel Dries maar ondanks het ontbreken van dit duo zag Geert Jan Zijlstra een Noordpool dat in de eerste helft niet onderdeed voor koploper VV Groningen. ,,In de eerste helft gaven we prima partij. VV Groningen had wel meer balbezit maar tot echt grote kansen om op voorsprong te komen leidde dat niet. Maar helaas voor ons kwam  VV Groningen op slag van rust toch op 1-0 toen een vrije trap op een wat gelukkige wijze achter Edwin Dijkstra verdween. “

Waar Geert Jan Zijlstra hoopte dat het goede spel van Noordpool zich in de tweede helft zou doorzetten gebeurde dat echter niet omdat de koploper er even een tandje bijzette. ,,Ondanks dat VV Groningen in de eerste helft al tegen een rode kaart aanliep waren ze in de tweede helft ook met tien tegen elf gewoon oppermachtig. En dat had ik ergens niet verwacht. Maar dan blijkt maar weer eens wat een beetje routine dan doet en als je ook nog een gemakkelijk scorende spits als Robert Oosterhof in je gelederen hebt dan maakt een man minder niet eens zoveel uit,”

Zo werd Noordpool uiteindelijk op een ruime 5-0 nederlaag getrakteerd waar Zijlstra van vond dat die ondanks het klassenverschil wel wat aan de hoge kant was. ,,Op basis van onze eerste helft hadden we misschien wel wat meer verdiend en ik hoop dat de ploeg dat zelf ook zo ziet want we moeten niet te lang bij deze nederlaag stilstaan. Er komen nu belangrijke weken voor ons aan waarin we, om ons niet onnodig in de problemen te brengen, de nodige punten in moeten pakken.

Bron: Ommelander Courant