Middelstum weet weer wat winnen is.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Middelstum won zaterdag met 4-2 van rode lantaarndrager Engelbert. Een zege die de Middelstumers in de strijd om uit de onderste regionen te komen goed kon gebruiken.
Middelstum
Middelstum had sinds 2 november 2013 geen competitiewedstrijd meer gewonnen en gezien de stand op de ranglijst was een zege daarom ook zeer gewenst. Maar het duel in en tegen Engelbert begon slecht voor de Middelstumers die in de eerste helft al snel tegen een vervelende achterstand aankeken en waar Middelstum-trainer Frank Konneman niets van begreep. ,,Eigenlijk uit twee uitvallen scoorde Engelbert twee keer en dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Maar dat heeft alles met vertrouwen te maken want als dat er niet is dan verlies je bijvoorbeeld te vaak een persoonlijk duel. En dat was iets wat in de eerste helft veelvuldig gebeurde.”

Zo gingen de Middelstumers uiteindelijk met een achterstand de kleedkamer in en moest er volgens Frank Konneman even wat ‘reparatiewerk’ verricht worden. ,,Wilden we Engelbert niet terug in de competitie laten komen dan moesten we in de tweede helft anders voor de dag komen dan in de eerste en dat gebeurde ook. De ploeg toonde opeens heel veel veerkracht en in de 55e minuut kwamen we door Karsten Hoekzema terug tot 2-1. Nog geen vijf minuten later stond het weer gelijk toen Wessel Oosterhoff de doelman van Engelbert met een beheerste schuiver wist te passeren.”

Nadat Middelstum op gelijke hoogte was gekomen met de gastheren werd het duel niet veel later gestaakt omdat de thuisclub het op de scheidsrechter had voorzien. De meest verschrikkelijke ziektes werden richting de arbiter geroepen die daar terecht niet van gediend was en het duel voortijdig beëindigde. Na interventie van Middelstum besloot de scheidsrechter toch de draad weer op te pakken en wat Middelstum ten goede kwam want in de 70e minuut scoorde Martijn Poort de 2-3. Deze voorsprong zorgde voor nog meer energie bij de Middelstumers en toen Ivan Milkovic er in de slotfase ook nog eens 4-2 van wist te maken wist Frank Konneman dat de drie punten mee huiswaarts gingen. ,,De 3-2 was al bevrijdend maar toen de vierde treffer voor ons viel was het verzet van Engelbert helemaal gebroken. Daar waren we natuurlijk erg blij mee want Engelbert is nu wel weg als concurrent om de dans te ontspringen zodat we ons nu kunnen richten om te proberen uit de degradatiezone te komen.

Bron: Ommelander Courant