FC LEO verliest door persoonlijke fouten van Dokkum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC LEO verloor in Dokkum met 4-1 van de voetbalclub met de gelijknamige naam. Dit gebeurde in een wedstrijd waarin de Friese doelpunten door persoonlijke fouten aan de kant van de Leensters tot stand kwamen zodat elftalleider Erik Dijkstra de nederlaag uiteindelijk wel terecht vond.
FCLeo


FC LEO speelde het thuisduel tegen Dokkum in Friesland want op zaterdag 5 oktober 2013 werd het heenduel op verzoek van de Leensters in Leens afgewerkt. In Leens wilde men nog graag een keer stilstaan bij het tragisch overlijden van Mart Buikema die op die dag anders 23 jaar oud zou zijn geworden.

Zo werd het dus een uitduel voor de Leensters waarin de ploeg volgens elftalleider Eric Dijkstra vooral in de eerste helft ondermaats presteerde. ,,We gaven Dokkum in de eerste helft gewoon teveel ruimte en kwamen door persoonlijke fouten ook nog eens op een 2-0 achterstand. Na de rust herstelden we ons vervolgens goed en kwamen we door een doelpunt van Stan Buikema terug tot 2-1. Dat zorgde er vervolgens voor dat wij wat meer grip op de wedstrijd kregen maar helaas door weer een fout in onze verdediging kon Dokkum halverwege de tweede helft zijn derde treffer scoren.”

Die hernieuwde achterstand met twee goals verschil was voor FC LEO een tegenslag die de ploeg niet meer te bovenkwam en toen Dokkum ook nog een vierde treffer produceerde was voor Eric Dijkstra duidelijk dat het duel gelopen was. ,, Op basis van de tweede helft hadden we misschien wel wat meer verdiend maar als je naar de volle negentig minuten kijkt dan moet je concluderen dat het een terechte nederlaag was,”