DZOH winnaar van het FC Groningen F1 Toptoernooi

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op een zonnig sportpark werd op woensdagmiddag 26 februari jl. het F1 Top Toernooi van FC Groningen gehouden. Acht F1-teams uit de noordelijke regio toonden hun talenten aan de aanwezige scouts en jeugdtrainers van FC Groningen. Winnaar werd uiteindelijk het F1-team van DZOH uit Emmen. In de finale werd Velocitas ‘1897 (Groningen) gemakkelijk opzij gezet met een 3-0 overwinning.
foto

Groepsfoto deelnemende teams F1 Toptoernooi Bedum

Hoewel er geen regen was verwacht, was ook voorspeld dat het in het oosten van Nederland vooral bewolkt zou zijn. Gelukkig kwam deze voorspelling niet uit en bleek een heerlijk voorjaarszonnetje veel publiek naar het Bedumer Sportpark te lokken, waar de FC Groningen mascotte Groby kwistig knuffels uitdeelde.

Verschillende teams hadden tengevolge van de voorjaarsvakantie en wintersportende teamgenoten alternatieve opstellingen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de poules werd verbeten gestreden om een zo hoog mogelijke klassering voor de uiteindelijke kruisfinales. Poulewinnaars werden uiteindelijk de teams van DZOH en Velocitas.

Na de poulefase werd het aanwezige kader van de deelnemende teams in de bestuurskamer van gastclub SV Bedum geïnformeerd over de voetbalopleiding van FC Groningen, waarna rond kwart over drie kon worden begonnen met de finalewedstrijden die tot de uiteindelijke rangschikking leidde:

1.       DZOH – Emmen

2.       Velocitas ‘1897

3.       vv Haren

4.       vv Kollum

5.       sv Marum

6.       vv Grijpskerk

7.       sv Bedum

8.       vv Niekerk

Rond vier uur werd het toernooi afgesloten. Alle voetballers gingen huiswaarts met een toernooivaantje en een toegangsbewijs voor de wedstrijd FC Groningen – Vitesse op 22 maart as.