Clubs district Noord verplicht tot spelen op kuntgras

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Aan het begin van het seizoen 2013/'14 hebben alle verenigingen die beschikken over een goedgekeurd kunstgrasveld moeten aangeven of ze bij een gedeeltelijke afgelasting uitwijken naar kunstgras. Deze regeling is opgenomen in het Bewaarnummer onder punt 2.6.7 Uitwijken naar kunstgras (vanaf blz. 73)
knvb

Het bestuur van de KNVB heeft de mogelijkheid om van deze regeling af te wijken. De KNVB district Noord heeft besloten om alle verenigingen die beschikken over een goedgekeurd kunstgrasveld met ingang van het weekend van 15/16 februari 2014 verplicht te laten uitwijken naar het kunstgrasveld. Het gaat om alle verenigingen die met hun eerste elftal uitkomen in de competities georganiseerd door district Noord.

Argumenten hiervoor zijn:

De toch al vele afgelastingen die hebben plaatsgevonden.

Het zoveel mogelijk willen voorkomen van midweekse wedstrijden.

De laatste 2 programma's (zo mogelijk) gelijktijdig te laten verspelen;

De KNVB district Noord gaat per 1 maart bekijken of ze in bepaalde poules een inhaalprogramma gaat vaststellen. Dit om verenigingen die vaak te maken hebben gehad met een incidentele afgelasting bij te laten trekken. Staan er wedstrijden op de rol waarvan de vereniging denkt dat het in verband met de veiligheid van de spelers en publiek onverantwoord is om deze wedstrijden op het kunstgrasveld te spelen dan moet dit per omgaande kenbaar gemaakt worden aan het bestuur van de KNVB district Noord. Uiteraard met opgaaf van reden.

Bron: www.viboa.nl