Zaaldames Drachtster Boys winnen in Achterhoek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaaldames Drachtster Boys winnen eindelijk in de achterhoek

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen de nummer negen van de ranglijst FC Gelre. Nog nooit wist Drachtster Boys in Wehl te winnen, maar vrijdagavond was het eindelijk zover. Drachtster Boys speelde volwassen en hield het hoofd koel.
drachtsterboysDrachtster Boys kon in het begin moeilijk een opening vinden en speelde in een te laag tempo. Gelre startte daarentegen sterk. Door in een handbalverdediging te cirkelen kwamen zij af en toe gevaarlijke via een counter voor keepster Teuny Bosma. Door het niet goed meelopen van de verdediging kon Barbara Roemeon eenvoudig door het midden oplopen en de 1-0 maken. Drachtster Boys verhoogde daarna het baltempo maar kon niet door de muur van Gelre heen komen. Daarnaast stond keepster Ashley Laurentzen haar mannetje. Pas in de laatste minuten kon Drachtster Boys gelijk maken. Het was een individuele actie van Esther van Toledo, die langs de zijlijn haar tegenstander kon omspelen en bij de tweede paal Sylvia van der Geest wist te bereiken. Zij kon de gelijkmaker binnen schieten. 1-1. Nog in dezelfde minuut werd het 1-2. Een vrije trap van Shannon Viet werd in de rebound door Esther van Toledo hard binnen geschoten.

Al vroeg in de tweede helft wist Drachtster Boys de 1-3 te maken. Een vrije trap, waarbij Frederique Smit geel kreeg voor te vroeg inlopen, moest overgenomen worden. Vera Veelers, legde de bal neer voor de vrije trap en nam deze verrassend zelf in plaats van Shannon Viet, die klaar stond om de vrije trap te nemen. Gelre kreeg even daarna ook een vrije trap, maar deze bal verdween in de onderbuik van Vera Veelers. Janneke Vellema vond Lotte Donath door een prachtige lobje te geven, maar Donath kopte deze over. Even later was het wel raak. Een goede één twee tussen Marleen Reenders en Lotte Donath werd door Donath bij de tweede paal binnen geschoten. 1-4. Daarna waren er een paar slordigheden in de verdediging. Barbara Roemeon onderschepte de bal en zette Celine Ewes vrij voor de goal. 2-4. Lotte Donath kreeg geel door de lichtvoetige Roemeon licht aan te tikken. Gelre klampte nog wel even aan door de keepster te vervangen door een speelster, maar dit mocht niet meer baten. Sylvia van der Geest kon de 2-5 maken door met een lobje over alles en iedereen in een leeg doel te scoren.

In de top drie was de koploper Os Lusitanos vrij en Pernis won met 3-0 van FC  Plubos. Drachtster Boys blijft hierdoor op de derde plaats staan op drie verliespunten van de koploper.

Drachtster Boys Vr1 speelt woensdagavond 12 februari, in de Lascon Hal om 21.15 uur, de nog uit te spelen tweede helft tegen Zuidoost United die 15 november werd gestaakt nadat Zuidoost United niet verder kon spelen door blessures.

Eindstand:   FC Gelre Vr1 - Drachtster Boys VR1  2-5

Selectie Drachtster Boys Vr1: Teuny Bosma, Janneke Vellema, Lutske de Vries, Marleen Reenders,

Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath en Sylvia van de Geest