Prima teamprestatie bezorgt ZEC zege tegen Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ZEC won zaterdagmiddag het uitduel tegen Holwierde met 1-2. Een zege die volgens ZEC-trainer Gerard Heun volledig verdiend was doordat ZEC als een hecht collectief stond te voetballen.
ZEC2


ZEC moest het tegen Holwierde doen zonder de geschorste Richard Knol. Dat zorgde er voor dat Gerard Heun met een verrassende opstelling aan het duel op sportpark Katmis begon. ,, Ik besloot om met de snelle Jasper Dijk in de spits te beginnen en niet, zoals de meeste spelers hadden verwacht, met Erik Bos. Verder had ik besloten om met twee vrije verdedigers te spelen om op die manier de snelle spitsen van Holwierde lam te leggen. En gelukkig voor ons was na langdurig blessureleed ook Jari Koopman weer van de partij en dat scheelt enorm.”
De door Heun uitgedokterde tactiek pakte in de eerste helft direct al fantastisch uit want door twee doelpunten van Jasper Dijk stond ZEC na iets meer dan een half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Een voorsprong die ook in de tweede helft lang op het scorebord bleef staan maar waar rond de 65e minuut toch verandering in kwam toen Holwierde terug wist te komen tot 1-2. Vanaf dat moment zag Gerard Heun dat zijn ploeg het wat lastiger kreeg tegen een thuisploeg die op jacht naar de gelijkmaker ging. ZEC liet volgens zijn trainer zaterdag echter zien dat er als een team gevoetbald werd. ,,Na de 1-2 nam Holwierde meer risico en werden we steeds meer in de verdediging gedrongen. Dankzij fantastisch keeperswerk van Jan Posthumus en veel strijdlust bij de rest van het team keerden we uiteindelijk terecht met de drie punten huiswaarts. ”

Door de zege tegen Holwierde deed ZEC prima zaken want door het verlies van de ploegen onder zich op de ranglijst en de eigen winst staat de ploeg van Gerard Heun nu op dertien punten uit twaalf wedstrijden en heeft het daardoor de aansluiting met de middenmoot in de vijfde klasse E weten te vinden.

Bron: Ommelander Courant