Omlandia 8 opent 2014 met winst in Haren.

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op 10 januari mochten de heren van Omlandia afreizen naar Haren voor de confrontatie met Oranje Nassau 16 (ON).
OmlandiaA

Kevin de Jong was voor deze gelegenheid aanvoerder door afwezigheid van Darren Kavanagh, Jasper Dijk maakte voor Omlandia zijn debuut. De eerste fase was voor ON dat het meeste balbezit had, na circa vijf minuten kreeg Omlandia meer overwicht door het inbrengen van Kevin de Jong die kort hierna de openingstreffer liet aanteken.

Toch moest Omlandia kort hierop een treffer toestaan wat de 1-1 gelijkmaker opleverde, er moesten een aantal tandjes bij geschakeld worden om ON over de knie te krijgen. Dat gebeurde en vervolgens stond Omlandia binnen zeer korte tijd op een 1-5 voorsprong door treffers van Kevin de Jong, Stefan de Jong, Lauris Kooi en Nico Pouwels.

Met deze stand werd tevens de rust gehaald, na de rust begon Omlandia te slap en moest het snel twee treffers toestaan waardoor de voorsprong werd verkleind tot 3-5. Halverwege de tweede helft scoorde nieuwkomer Jasper Dijk de belangrijke 3-6 waarmee het laatste sprankje hoop over was bij ON en kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. Met deze 3-6 overwinning blijft Omlandia zonder puntverlies in de competitie en was het alweer de achtste overwinning op rij.