Zaaldames Drachtster Boys winnen in Koog aan de Zaan.

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen the Counters. Een 1-0 achterstand kon uiteindelijk omgezet worden in een 1-4 overwinning.
drachtsterboys

In de eerste minuten hield de goed keepende Mariël van de Geer de Drachtster vrouwen van scoren af door de schoten van Shannon Viet en Esther van Toledo te weren. Een goed schot van Janneke Vellema ging net voorlangs. Ondanks dat Drachtster Boys een groot deel van de eerste helft op de helft van the Counters speelde, wist Stefanie Gorter op pure wilskracht drie speelsters van Drachtster Boys te passeren en de bal achter keepster Teuny Bosma te schieten. 1-0. De vreugde van het publiek was overigens van korte duur. Shannon Viet wist op het randje van de zijlijn Eke Wardenaar te passeren en Sylvia van der Geest te bedienen bij de tweede paal, die de bal binnen kon tikken 1-1. Wardenaar vond  dat de bal over de zijlijn was geweest en gaf dit duidelijk te kennen aan de scheidsrechter. Deze kon niets anders doen dan dit met geel te bestraffen. Sylvia van der Geest kreeg vlak daarna ook geel door Paulien van Vliet naar de grond te werken. Na een gevaarlijk spel moment kreeg the Counters een vrije trap op de rand van de cirkel. Teuny Bosma koos positie en zette haar verdediging bij de palen. De hoofdscheidsrechter gaf aan dat er gewacht moest worden terwijl de andere scheidsrechter floot. Stefanie Gorter schoot de bal langs de speelsters van Drachtster Boys die nog stonden te wachten op het signaal van de hoofdscheidsrechter. Deze keurde de goal dan ook af en liet de vrije trap over nemen. Dit leidde tot grote frustratie en onbegrip bij the Counters. De overgenomen vrije trap leverde geen doelpunt op. Vlak voor rust wist Vera Veelers de Drachtsters nog op voorsprong te zetten door de bal hard bij de eerste paal via Melanie Snoeijnk binnen te schieten; 1-2.

De tweede helft duurde lang. The Counters ging meer druk zetten en probeerde het spel te maken. Maar door te veel passes die niet aan kwamen, werden zij wel gevaarlijk, maar was het niet effectief. Mede door de goed keepende Teuny Bosma, liep Drachtster Boys geen schade op. Het was uiteindelijk Esther van Toledo die, in de zevende minuut, de verlossende 1-3 maakte door een aanval van the Counters over te nemen en te scoren. Drachtster Boys veerde op en nog geen vijf minuten later maakte van Toledo ook de 1-4. Na een steekbal van Janneke Vellema op Esther van Toledo, soleerde laatstgenoemde door de verdediging en omspeelde zij keepster van de Geer en schoot de bal binnen. Na anderhalf uur voetballen klonk het eindsignaal en doordat Watervogels verloor van FSG en Pernis dit weekend niet speelde, staan de Drachtster dames op de tweede plaats en blijven ze zicht houden op het kampioenschap.

Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond 31 januari weer thuis, in de Lascon Hal om 21.15 uur, tegen Dansschool Biersteker. Vrijdag 24 januari zijn de dames vrij.

Eindstand: The Counters Vr1 - Drachtster Boys VR1 1-4

Selectie Drachtster Boys Vr1:    Teuny Bosma, Janneke Vellema, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Anita Vellema, Sylvia van de Geest

Gele kaarten:    Marleen Reenders en Sylvia van der Geest (Dr. Boys), Eke Wardenaar (the Counters)

C