Nieuwjaarsloop SC Loppersum onder prachtige weersomstandigheden

Geschreven door Karin Lalkens op . Geplaatst in Nieuwsflitsen


De nieuwjaarsloop van SC LOPPERSUM heeft weer een groot aantal hardlopers en wandelaars op de been gebracht. Onder prachtige weersomstandigheden loste Geert Jan Reinders van Aristo Promotions (één van de hoofdsponsoren) om 14.30 het startschot.
1388936802NDSC00046

 

Iedereen was goed van start en 17.41 minuten later kwam de eerste snelle loper Gerard Vos alweer over de finish. Het parcoursrecord van verleden jaar 17.14 ook gelopen door Gerard Vos blijft dus staan. Op de tweede plaats eindigde Siemon Hinrichs met 18.25 en bijna één minuut later volgde Wietze de Vries met 19.18 als derde. De eerste speler uit de Lopster hoofdmacht was John Knot. Hij kwam binnen op 19.27, op de voet gevolgd door Tiemen Pestman met 19.45, wat hoofdtrainer Jaap Danhof niet teleurstelde, gezien de korte winterstop met kerstdiners en oliebollen, zit het met de conditie nog wel goed van de mannen van de 1e equipe.

Ook de jeugd liet zich niet onbetuigd, onze snelle loper Jesse Kwint verbeterde zijn tijd ten opzichte van vorig jaar ruim met 1.29 minuten. Hij kwam als eerste binnen op 23.40 minuten, gevold door Tim Maneschijn op 24.31 (onder begeleiding van een trotse trainer Erwin Swaagman) als 3e eindigde Noa Lahuis, die in de laatste meters haar broertje Tom Lahuis nog even de hielen liet zien. Al met al fraaie resultaten.

Binnen het uur waren alle lopers en wandelaars weer binnen en konden ze nog napraten onder het genot van eigengemaakte snert en bonensoep. Dit lieten alle sporters zich goed smaken. Op naar de volgende editie van de NIEUWJAARSLOOP van SC Loppersum.