Dames Drachtster Boys winnen Smallingerland Cup

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Tijdens de vrijdagavond 3 januari gehouden finales van de Smallingerland Cup kwamen er 2 teams van Drachtster Boys in actie. De loting had Dr.Boys VR3 gekoppeld aan ONT VR 1 en het favoriete Dr.Boys VR2 mocht in de kruisfinale uitkomen tegen Futsal Dragten VR1.
drachtsterboys


De talenten van Dr.Boys VR3 hadden eerst enige moeite met ONT VR1 echter de ervaring met zaalvoetbal kwam tot uiting in het vertoonde spel. Na een aantal goed uitgespeelde combinaties werd het enige doelpunt van deze wedstrijd gemaakt door Anita Vellema op aangeven van Nadia Oukake.

De vrouwen van Dr.Boys 2 speelden hun kruisfinale beheerst en rustig. Individuele acties van Brenda Bekkema en Brenda Eefting bezorgden het team van gelegenheid coach Conny Oosting dan ook de verdiende 3-0 overwinning op Futsal Dragten VR1.

Dus een onderlinge finale tussen Boys VR2 en VR3. De eerste 10 minuten ging de strijd gelijk op. Strak verdedigend stonden de Talenten van Dr.Boys VR3 hun `mannetje `. Keepster Margrythe Beute redde goed op schoten van Brenda Bekkema en Annie Postma. De beste kans was voor VR3 speelster Nadia Oukake echter zij schoot voor een leeg doel naast. De ervaring van VR2 gaf uiteindelijk de doorslag. 2 Doelpunten, van Bekkema en Postma braken het verzet van Boys VR3 en uiteindelijk ging, voor het 3e jaar op rij, de Smallingerland Cup naar Drachtster Boys VR2.

Aanvoerster Annet Landman mocht van wethouder Nyske Ketelaar de beker in ontvangst nemen en Brenda Eefting kreeg de schaal voor de topscoorder van het vrouwentoernooi.

Dr.Boys VR3 werd dus 2e, Futsal Dragten VR1 3e en ONT VR1 4e.