Drachtster Boys VR 1 (zaal) verliest nipt van Regioteam met 2-3.

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond 2 januari werd in Drachten een wedstrijd gespeeld tussen Drachtster Boys VR1 en een regioteam. Deze wedstrijd werd gespeeld tijdens de voorronde van de Smallingerland Cup en was bedoeld als demonstratie wedstrijd om het vrouwen(zaal)voetbal te promoten.
drachtsterboys

De selectie van het regioteam (o.l.v. Atty Eelkema) bestond uit speelsters van Drs.Vijfje/VIOD/Be Quick Dokkum/Nieuw Roden en 2 speelsters van het in de BeNeLiga uitkomende Heerenveen. In het team van Drachtster Boys debuteerden 3 speelsters vanuit de talenten i.v.m. de afwezigheid van enkele speelsters, te weten Nadia Oukake, Anita Vellema en Esra van de Heide.

Meteen na de aftrap namen de vrouwen van Drachtster Boys het initiatief wat leidde tot enkele kansjes maar al snel waren de vrouwen van het selectieteam gewend aan de omstandigheden en zij kwamen er flitsend snel uit op de counter. Dit leidde tot de 0-1 van Aafke de Hoek en de 0-2 van Martine Koopmans. Drachtster Boys scoorde uit een verre ingooi van keepster Teuny Bosma via Shannon Viet en zo werd de ruststand van 1-2 bereikt.

De 2e helft voltrok zich, voor een 200 koppig publiek, op dezelfde wijze als de 1e helft. Drachtster Boys nam het initiatief maar was slordig in de afwerking en het selectieteam was keer op keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Toch nog de 2-2 wederom via een verre uitgooi en Shannon Viet. In de laatste 5 minuten maakte Bernou Hylkema de 2-3 door vanaf links de keepster te verschalken.

Al met al een mooie demonstratie wedstrijd van beide teams die het Vrouwen(zaal)voetbal in Noord-Nederland wederom op de kaart hebben gezet.