Eerste nieuwsbrief Kids United 2014.

Geschreven door Margriet Kukler op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen. We kunnen terug kijken op een prachtig jubileumjaar. We hopen uiteraard dat het nieuwe jaar weer net zo leuk wordt als 2013. Hieronder de laatste periode van ons jubileumjaar.

kids

Voorwedstrijd in Meeden


In oktober waren we met de jongste kids weer uitgenodigd bij V.V. Meeden om tegen de E-pupillen te spelen. Dit soort wedstrijden (tegen E-ers) doen we al vanaf een half jaar na oprichting. Voor deze wedstrijden toeren we door de hele provincie. Een stukje integratie en bekendheid voor de stichting.

G-toernooi FC Groningen

Woensdag 9 oktober was het jaarlijkse G-toernooi, georganiseerd door FC Groningen. Voor de tweede keer deed Kids United mee aan dit toernooi voor senioren met een beperking. Dit keer zelfs met twee teams. Alle teams waren versterkt met twee FC Groningen-spelers. Of het zo moest zijn….Maikel Kieftenbeld (groot fan van ons) werd, d.m.v. loting, aan Kids United gekoppeld.

4 mijl 4 you

Evenals vorig jaar liep een deel van Kids United de 4 mijl 4 you, de alternatieve loop voor mensen in een rolstoel, skaters, wandelaars e.d. Een gezellige zaterdagavond waarbij de tijd niet belangrijk is. En na afloop nog een prachtige medaille.

Kuil Banden 25 jaar

Eind oktober werden we verrast door Kuil Banden. Het bedrijf uit Engelbert bestond 25 jaar en had alle relaties gevraagd geen cadeaus mee te nemen maar een envelop voor het goede doel. Er stonden twee melkbussen. Eén voor het bevrijdingsbos en de ander voor Kids United. Aan het einde van de avond stond de teller bij Kids United op ruim € 4500,00! Wat een prachtig gebaar naar onze stichting. Uiteraard werden de winterbanden voor de spelersbus gekocht bij Kuil Banden.

Wedstrijden

Eind oktober waren er, naast de competitie voor pupillen en junioren, voorwedstrijden bij Gruno en V.V. Siddeburen, Deze verenigingen bezorgden ons prachtige middagen. Gruno nodigde ons zelfs in juni uit om mee te doen aan het jeugdtoernooi. De komende periode gaan we alle uitnodigingen naast elkaar neer leggen en moeten waarschijnlijk keuzes gaan maken.

Donatie Eurovoetbal

Eurovoetbal, een prachtig toernooi met binnen- en buitenlandse clubs. Nu 34 jaar later is er een definitief einde gekomen aan het toernooi. Stichting Eurovoetbal is opgeheven, ontzettend jammer. Het bestuur van Eurovoetbal nam contact met ons op met de mededeling dat er nog geld op de rekening staat. Paul Zweverink vertelde namens het bestuur twee goede doelen te hebben gekozen die het bedrag mogen delen. Voetbal, Jeugd en maatschappelijk waren doorslaggevend voor de keuze. Kids United en Eurocup Delfzijl (internationaal zaaltoernooi voor D-pupillen) kregen ieder € 3000,00