Leekstervoetbalgala-journaal 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Topscoorder A-toernooi Patrick Steenbergen voert na twee ronden het topschuttersklassement van het A-toernooi aan. De speler van VAKO uit Vries scoorde al dertien keer en blijft daarmee zijn achtervolgers voor. Nummer twee Rene de Vries, spelend voor TLC-zaterdag, staat namelijk op 9 treffers voor Handrit Hoxhaj en Stefan Jonkers die ieder zeven keer scoorden.

LVG 365101hGeen St. Juste


Yoshua St. Juste zal zaterdag niet in actie komen in Leek. Op maandag deed St. Juste nog wel met Pelikaan S mee in de poulewedstrijden maar de speler van het Nederlands zaalvoetbalteam heeft direct in het nieuwe jaar al verplichtingen voor het Nederlands team. Eind januari wordt het EK in Antwerpen gespeeld en de speler die in de zaal voor Hovocubo speelt wenst geen risico’s te nemen in aanloop naar het EK.

Meer bezoekers

Het 28e Leekstervoetbalgala wordt uitstekend bezocht. Waren er bij het B-toernooi al een groot aantal bezoekers ook de poulewedstrijden in het A-toernooi werden uitstekend bezocht. Dat zorgt ervoor dat de organisatie verwacht dat het bezoekersrecord van vorig jaar weleens gebroken kan worden.

Favoriet

Een inventarisatie van de eventuele favorieten voor de winst in het A-toernooi geeft aan dat velen VEV’67 tippen als winnaar met CSVH als kandidaat nummer twee als kanshebber voor de titel. Verder wordt ook Pelikaan S en Marum nog een kans toegedicht om als winnaar uit de bus te komen.