Potetos 9 geeft overwinning uit handen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De laatste wedstrijd van 2013 voor Potetos 9 werd vrijdag in de eigen thuishal gespeeld tegen ONR 6. En dat voetbal verbroederd bleek maar weer op deze donkere avond in december. Want wat was het geval? Ondanks de brede selectie kon speler/coach slechts beschikken over 5 spelers. Na een oproep bij de overige teams van Potetos werden drie spelers van het zevende bereid gevonden om de heren van het negende uit de brand te helpen.
potetos

Vooraf was echter onbekend wie deze spelers zouden zijn. Toen er drie heren de kantine binnen kwamen dacht men dat het tegenstanders waren. Maar naar vijf minuten bleken het echter de tijdelijke aanwinsten te zijn. Na een voorstelrondje bleek dat de beste heren altijd in het tweede van Ezinge hadden gespeeld en destijds menig hard maar fair duel met Stedum uitvocht. En nu ineens samen in het shirt van Potetos. De gasten uit Roden kwamen slechts met vijf spelers opdagen en toen ook scheidsrechter mevrouw Smid-Koerntjes pas tien minuten voor aanvang de sporthal had gevonden, werd de kleedkamer opgezocht.

Potetos 9 begon furieus, want ook al was ONR 6 voetballend zeker niet de mindere, de thuisploeg bleek zeer effectief met de kansen om te gaan. Binnen een zeer kort tijdsbestek stond het 4-0 en leek ONR naar de slachtbank geleid te worden. Helemaal zonder wissels leek het een slijtageslag te worden, maar toch kwam men terug toch 4-2, waarna Potetos weer wist te scoren. Ook ONR deed nog wat terug en zo werd er gerust met een 5-3 tussenstand. Na de 4-0 voorsprong een ietwat tegenvallende stand, want Potetos leek in de slotfase van de eerste helft geen antwoord te hebben op de speelstijl van ONR.

In de rust werd afgesproken met meer druk vooruit te spelen, maar het werd een tweede helft om snel te vergeten. ONR ging door met aanvallen en zelfs de keeper deed elke aanval veelvuldig mee. Binnen no time was de achterstand omgedraaid in een voorsprong voor de gasten en Potetos leek helemaal de weg kwijt. ONR liep steeds verder uit en profiteerde van de wanorde bij Potetos. Waar de gasten maar liefst 8 keer wisten te scoren, zette Potetos daar desondanks nog drie doelpunten tegenover. Van een slijtageslag waar iedereen aan dacht voor ONR was misschien wel sprake, maar ondanks dat de vermoeidheid toe sloeg bij de oranjehemden was de overwinning uiteindelijk terecht, het werd 8-11.

Doelpuntenmakers voor Potetos: Ronald Werkman (3x), Marcel Mulder (2x), Wietse Dijkstra, Bert Weesepoel, Tom Havinga