Nieuwe vragen Johan Roeters-bokaal

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nu op website www.covsgroningen.nl van Groninger scheidsrechters. Nieuwe vragen Johan Roeders spelregelkampioenschap nu online en iedereen mag meedoen.
covs


 Op www.covsgroningen.nl , de website van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, staan nu twee nieuwe vragenrondes van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2013-2014 online. Elke ronde bestaat uit vijf meerkeuzevragen, waarmee de deelnemer zijn of haar spelregelkennis kan testen en waar nodig verbeteren. Van de voorgaande twee rondes staan nu alle antwoorden + toelichting online. Iedereen mag meedoen aan het spelregelkampioenschap. Er worden twee klassementen bijgehouden, één van leden van de scheidsrechtersvereniging en één voor de overige deelnemers. Onder de roemruchte winnaars uit het verleden behoort Roelof Luinge.

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds 1980 door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gehouden. De strijd is vernoemd naar een prominent oud-lid, die als grensrechter tijdens een wedstrijd in het betaalde voetbal in elkaar zakte en kwam te overlijden. De eerste jaren werd de spelregelstrijd alleen via het cluborgaan De Aftrap gevoerd, de laatste jaren ook via www.covsgroningen.nl en sindsdien kunnen ook niet-leden meedoen. De vragen worden samengesteld door spelregelgoeroe Klaas Smith uit Usquert. De nieuwe vragen zijn te vinden via http://www.covsgroningen.nl/?p=6759 .

Met de strijd om de Johan Roedersbokaal wil de Scheidsrechtersvereniging de spelregelkennis van alle voetballiefhebbers stimuleren. Naast deze strijd plaatst de vereniging elke vrijdag een spelregelvraag van de week op www.covsgroningen.nl en kan men op de site diverse spelregelartikelen en de officiële handleiding spelregels downloaden.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 200 leden, zo'n 40 individuele donateurs en 87 als donateur aangesloten voetbalverenigingen de grootste sport- en belangenvereniging voor en door voetbalscheidsrechters in Nederland. De vereniging is aangesloten bij de overkoepelende COVS-organisatie, opgericht op 8 maart 1933 en organiseert onder andere trainingen, lezingen, een jaarlijks technisch weekeinde en diverse andere activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.covsgroningen.nl.