Zaaldames Drachtster Boys in gedachten al bij winterstop

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Afgelopen vrijdag speelde Drachtster Boys de laatste wedstrijd in de poulefase van het landelijke bekertoernooi tegen FC Plubos uit Alkmaar. Beide teams waren al geplaatst voor de kwartfinale en dat maakte dat de wedstrijd nooit spannend werd en eindigde in een fletse 3-3.

 drachtsterboys

Drachtster Boys begon onrustig aan de wedstrijd. In balbezit werd er veel met de bal gelopen en passes kwamen niet aan. Toch was het eerste gevaar van Drachtster Boys. Shannon Viet schoot de bal hard en onverwachts op doel, maar keepster Nanouk Groentjes kon er nog net een vuist tegen aan krijgen. Even later was het wel raak voor Drachtster Boys. Janneke Vellema veroverde de bal aan de linkerkant en gaf deze goed voor. Bij de tweede paal kon Lutske de Vries de bal binnenschieten; 0-1. Daarna zakte het spel van Drachtster Boys weg. Een combinatie aan de linkerkant werd behendig afgerond door Plubos, door de bal langs de uitkomende Magrythe Beute te spelen; 1-1. Kort daarna werd balverlies van Drachtster Boys afgestraft door Plubos; 1-2. Drachtster Boys oogde ongeconcentreerd en speelde met weinig inspiratie de bal rond. Vlak voor rust kwam Plubos zelfs op 1-3 nadat Shannon Viet de bal verloor en niet mee omschakelde. Haar tegenstander kon de 1-2 daarna eenvoudig binnenschieten.

De tweede helft was Drachtster Boys strijdvaardiger. In de tweede minuut na rust rondde Marleen Reenders een zelf opgezette actie goed af door de bal hard in de korte hoek te schieten; 2-3.

Daarna schoot Lotte Donath hard op doel, maar de keepster redde. Sylvia van der Geest zag haar schot uit de draai gestopt worden en Shannon Viet raakte de paal. Drachtster Boys zette aan om de wedstrijd niet te verliezen. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Lotte Donath de gelijkmaker door een corner van Marleen Reenders hard binnen te schieten; 3-3. Dit was tevens de eindstand. De komende weken is het "winterstop". Drachtster Boys zal actief zijn op enkele toernooien en hervat de competitie met een thuiswedstrijd op 10 januari 2014. Om 21.15u zal dan afgetrapt worden tegen FSG uit Sittard.

In de kwartfinale heeft Drachtster Boys een thuiswedstrijd geloot. Op 21 maart 2014 neemt Drachtster Boys het op tegen Fc Gelre/Odin uit Wehl. Indien Drachtster Boys deze wedstrijd wint, dan speelt het een week later, op 28 maart 2014, in de halve finale opnieuw thuis tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FC Plubos en FSG.

Programma kwartfinale, 21 maart 2014:

Drachtster Boys-FC Gelre/Odin

Watervogels-Os Lusitanos

FC Plubos-FSG

Counters-Pernis

Eindstand      FC Plubos Vr1 - Drachtster Boys Vr1: 3 - 3